Foto ter gelegenheid van Piet en Mia Philipsen-Helwegen.
Foto ter gelegenheid van Piet en Mia Philipsen-Helwegen. Oude foto

Familie Philipsen

Venray | Deze foto is genomen op 12 mei 1978 tijdens het 25-jarig huwelijksfeest van Piet en Mia Philipsen-Helwegen.

Peter Hubertus Martinus (Piet) Philipsen werd geboren aan de Langstraat op 25 februari 1928 als zoon van Godefriedus Philipsen en Johanna Carolina
Thijssen. Maria Johanna Theodora (Mia) Helwegen werd geboren in de Gasstraat op 19 juli 1930 als dochter van Theodorus Petrus Hubertus Helwegen en Maria Theodora Hubertina
Goossens.

Piet en Mia trouwden in mei 1953 en gingen in het ouderlijk huis van Piet wonen. Ze kregen acht kinderen. Piet was rijwielhersteller van beroep en werd in Venray bekend vanwege zijn voetbalprestaties. Hij speelde 20 jaar lang in het eerste elftal van SVV. De laatste negen jaren van zijn leven was hij leider van het vaandelteam. Piet overleed op 12 januari 1993 en Mia op 6 april 2004, beiden in Venray.

Voor v.l.n.r.: Alex; Harriƫtte; Peter. Achter v.l.n.r.: Riet; Ans; Jeanne; Piet Philipsen; Mia Philipsen-Helwegen; Theo; Frits.
Foto: mevr. J. Hendrix-Philipsen.

Kijk ook eens op de website www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray