Overwinning MGC Venray

Eindhoven | MGC Venray wist in de vierde speelronde in Eindhoven geen overwinning te behalen.

Door twee van de vier midgetgolfronden met slechts één slag verschil te winnen, leverde dat wel een belangrijk half punt op: 2,5 – 0,5 (449 – 463). Eindhoven pakte vooral in de eerste ronde de het grote verschil door met 15 slagen verschil te winnen. Hierna volgde de beste ronde van de wedstrijd (102 – 101) met een nipte zege voor de Limburgers.

Na de pauze een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij elk van de teams een ronde met slag verschil won. Beste Venrayse speler was Gerrit Vermeulen met 105 slagen en 24 als laagste ronde. In de stand gaat Venray met 6,5 punten aan de leiding. Eindhoven volgt met 5,5 punten. In Wageningen vond het eerste koppel-enen-toernooi plaats.

Jan Engels nam met zijn teamgenoot Frits Zwaal hieraan deel en verraste met de derde plaats en 117 enen over vijf ronden. Zij scoorden samen wel de beste ronde met 28 van de 36 mogelijke enen. Winnaar werd het koppel Anja Derks en Roland Klarenbeek met 126 enen, gevolgd door Tinus Hendriksen en Kees van de Peppel met 120 enen.

Tijdens de negende speeldag van de onderlinge competitie was Jan Engels uitstekend op dreef. Met een score van 69 slagen, goed voor een seizoenrecord, was hij de concurrentie ruim de baas. Zijn opponent Jan van der Haghen legde hem de eerste twee ronden wel het vuur aan de schenen: 23 tegen 27 en 24 tegen 25. In de laatste ronde kon hij niet meer aanhaken en deed Engels er met 22 slagen nog een schepje bovenop en won zodoende verdiend met 6 – 0.

Van der Haghen tekende met 86 slagen voor zijn tweede beste seizoenprestaties. Dezelfde score van 86 slagen scoorde Gerrie Janssen in zijn partij tegen Gerrit Vermeulen, die met 84 slagen twee slagen minder nodig had. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd met één gelijke ronde en wisten allebei een ronde te winnen. Dat leverde een 3 – 3 stand op.

Vanwege de lagere totaalscore van Vermeulen pakte hij het vierde punt: 4 – 3. Voor Janssen betekende zijn score zijn beste seizoenprestatie. Huub Straatman kwam tegen Gerrit Janssen in het strijdperk. Beide spelers startten zwak, maar Janssen (87) pakte met twee slagen verschil de eerste ronde. Straatman nam revanche met 22 – 26.

Een miskleun op baan 17 kon Straatman (81) echter niet meer deren, want hij won ook de laatste ronde en won derhalve met 4 – 2. Tot slot leverde het duel tussen Bets Wilms en Leo Wilms (97) een 1 – 5 overwinning op voor Leo, die alleen in de eerste ronde een puntje moest toestaan aan zijn echtgenote. In de stand breidde Jan Engels zijn voor sprong uit en gaat met 2,0 punten aan de leiding, gevolgd door Gerrit Janssen (5,5), Huub Straatman (8,0) en Jan van der Haghen met 9,0 punten.


BC NRBC

De aardbeiendrive, ter afsluiting van het seizoen 2016/2017 is gespeeld. De beste in lijn A. 1. Marijke van den Boom en Aike van Glabbeek 64,24%. 2. Theo Jakobs en Jan den Hoedt 60,42%. 3. Siem Leyen en Corrie Hartong 57,29%. Lijn B: 1. Piet en Riek Rutten 56,70%. 2. Maria Grootemaat en Dorine Pappers 55,28%. 3. Margriet Mater en Charlotte Timmermans 52,78%.

Overloonse Bridgeclub

De zomerdrive is van start gegaan. De beste in lijn geel: 1 Thea en Lex Biessels 69.67%. 2. Bart Jans en Harrie Raaijmakers 57.17%. 3. Koos Bongers en Jo Kok 51.91%. Rode lijn: 1. Els Bovee en Wil ten Horn 63.75%. 2. Mieke Stappers en Ger van Boekel 61.67%. 3. Mientje van Voirle en Ali Raaymakers 58.33%. Groene lijn: 1. Nellie Basten en Maria Willems 68.23%. 2. Gerda en Mathieu Crooijmans 55.63%. 3. Hilde Koolen & Karel Jägers 55.21%.

BC Venray

Met negentig leden is het speeljaar 2016-2017 gemixt afgesloten.

De beste in lijn A: 1. Ria Liebrand en Mientje Wester 73%. 2. Toos Willems en Els Wortelboer. 3. Anny Boekholt en Jaqueline van der Slik. Lijn B: 1. Ger Keizers en Wim Teunissen. 2. Frans van Lieshout en Wim Manders. 3. Irene Camps en Marijke Meijer. Lijn C: 1. Klazien Baak en Anny van den Munckhof. 2. Andre Poels en Marij Reinhout. 3. Miriam Lemmens en Jan Janssen. De vakantie duurt tot donderdag 31 augustus. De komende zes weken kan iedereen terecht in het MFC in Brukske.

HSV Royals

Uitslagen

Sen. Ducks Boxtel-Royals 14-13

Sen. 2 All-in Veldhoven-Royals 6-5

Jun. Ducks Boxtel-Royals 12-6

Asp. 2 Royals-Cardinals Oss 10-10

Pup. Hazenkamp-Royals 2-16

Puppycursus van start

Oirlo | Speciaal voor de groep nieuwe hondenbezitters start KC Venray e.o. in juli met een zomerpuppycursus bestaande uit zes praktijklessen en één theorieavond.

Tijdens de cursus leren de hondenbezitters hoe met de puppy om te gaan. De puppyperiode is van groot belang, omdat hier de basis wordt gelegd voor het gedrag van de hond in zijn verdere leven. Jong geleerd is oud gedaan dus. Die goede basis zorgt ervoor dat het verdere hondenleven kan worden genoten van een welopgevoede en sociale huishond. De pups zijn nog onbevangen en staan open voor de vele nieuwe ervaringen die ze de komende periode op gaan doen. Door hier goed mee om te gaan en ze te wennen aan de vele nieuwe uitdagingen, wordt de basis voor de toekomst gelegd. In de puppyweide kunnen ze uitgebreid met elkaar ravotten en spelen en de baasjes leren hier het verschil tussen spel en agressie en mogen proberen om uit de spelende meute de eigen hond terug te roepen. In de cursus wordt ingegaan op basiscommando's zoals zitten, liggen, komen en wandelen zonder trekken en wordt geleerd hoe spelenderwijs de aandacht van de hond te trekken.

De cursussen worden gegeven door de ervaren hondeninstructeurs van de KC Venray e.o. op het oefenterrein aan de Sinnesstraat 9 in Oirlo. De zes lessen vinden plaats op de donderdagavond en starten op 13 juli. Inschrijven of meer informatie www.kcvenray.nl of telefoon 06-25142457.

Paok Saloniki

Swolgen | Op zondag 9 juli speelt Paok Saloniki, de nummer twee van Griekenland, een voetbalwedstrijd op sportpark Kerkebos in Swolgen.

Om 17.00 uur is de Oekraïense kampioen Shaktar Donetsk de tegenstander. De entree is gratis.