ATV Venray

Vugt | Demi Boom heeft in Vught meegedaan aan het NK voor junioren in de categorie meisjes Junioren B.

Op de 400 meter behaalde ze in de finale een zevende plaats in een tijd van 58,93. Bij het speerwerpen verbeterde ze het oude clubrecord van Suzan van Dijck uit 2002. Ze verbeterde dat record van 39,13 naar 39,62.

Met een deelname van haast 200 pupillen hield Venray de derde wedstrijd voor pupillen. Deze Athletics Champs wedstrijd voor pupillen uit de regio 16, Midden en Noord Limburg en Oost Brabant was de derde wedstrijd in competitieverband. Van ATV Venray deden 31 atleten mee.

Ereplaatsen ATV Venray pupillen: JPA 1e jaars: Channing Wiedemeijer 2e met 283 punten. JPA 2e jaars: Bob Lenders 3e met 244 punten. MPA 2e jaars: Chayel Bletterman 3e met 310 punten. JPB: Alex van der Putten 1e met 352 punten. MPB: Babette van Dongen 3e met 285 punten. JPC: Cas Hendriks 1e met 491 punten. Jacquie Gough heeft op zondag in Cuijk aan een 1/4 triathlon deelgenomen. Ze was 4e vrouw in een tijd van 2.22.33. Agenda 14 juli: Roermond Limbra-Baan-Circuit 5e en laatste wedstrijd.


Tom Dumoulin ook in Boxmeer

Boxmeer | Wielrenner Tom Dumoulin start maandag 24 juli ook in Boxmeer tijdens de profronde Daags na de Tour. Het management van de Limburgse Girowinnaar van dit jaar en de Boxmeerse ronde-organisatie zijn dat overeengekomen. Dumoulin, die Nederlands kampioen tijdrijden werd, geniet momenteel van een vakantie.

De Boxmeerse rondebaas Pierre Hermans is een gelukkig man. "Vlak nadat Dumoulin een maand terug in Milaan de roze trui had gewonnen, hebben we al de molen in werking gezet om hem naar Boxmeer te krijgen. Nederlands eerste Girowinnaar moet natuurlijk in Boxmeer starten. We willen in Boxmeer altijd de beste Nederlandse renners aan de start hebben. Vorig jaar moest hij Boxmeer aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Dat hij nu alsnog komt, en nog wel als Girowinnaar, is echt fantastisch. Dumoulin kan bij ons op een warm onthaal rekenen. Boxmeer zal op zijn grondvesten schudden."

Op maandag 7 augustus is Dumoulin ook van de partij als de BinckBankTour start in Breda en in Venray finisht. De BinckBank Tour is de enige meerdaagse wielerwedstrijd uit de UCI WorldTour in Nederland en Belgiƫ. Op zondagmiddag 13 augustus wordt de etappekoers in het Belgische Geraardsbergen afgesloten. De wielereditie van 2017 heeft verder aankomsten in Leidschendam, Ardooie, Lanaken, Sittard-Geleen en Houffalize.