Foto: Chirurg-oncoloog Frits Aarts.
Foto: Chirurg-oncoloog Frits Aarts.

Dialoogcafé in Goesting

Venray | In Proeflokaal Goesting vindt op woensdag 12 juli een dialoog plaats met als thema 'Hoe vertel ik het?'. Hoe vertel ik mijn omgeving dat ik kanker heb of ongeneeslijk ziek ben? Want ook voor de omgeving van patiënten heeft het slechte nieuws een behoorlijke impact. Gesprekleider Gerard van den Buijs en zijn speciale tafelgast Frits Aarts , sinds 2015 als chirurg-oncoloog verbonden aan VieCuri, vertellen openhartig hun ervaringen over 'Hoe vertel ik het?'.

"Mensen slecht nieuws moeten brengen is voor mij meer dan mijn dagelijkse werk", vertelt Frits Aarts. "En ook al is het helaas iets dat ik erg vaak moet doen, het is nooit routine voor mij. Daarom vind ik het interessant om hierover in dialoog te gaan met andere mensen. Zo zou ik graag ervaringsdeskundigen, patiënten en een psycholoog aan tafel ontmoeten en met hen ervaringen delen."

"Ik herinner me nog goed toen de diagnose longkanker bij mijn vader werd gesteld", vertelt gespreksleider Gerard van den Buijs. "Ik dacht meteen aan de dood tot de dokter vertelde dat het bestraald kon worden. Of ik gerustgesteld was? Ja, na een tijdje weer wel. Maar ik ben benieuwd naar andere ervaringen en verhalen. Hoe vertelde jij het? En wat deed de omgeving, hoe reageerde die erop? Ik nodig iedereen uit die dit met ons wil delen."

Het dialoogcafé in Proeflokaal Goesting duurt van 19.30 – 22.00 uur. Deelname is gratis. Koffie en thee worden aangeboden door Goesting.

Er kunnen maximaal acht personen deelnemen. Daarom graag aanmelden via e-mail info@venrayindialoog.nl.

De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.