Afbeelding
Foto:

Lintje voor Bas van Wieringen

Overloon | Tijdens het koningschieten van het Overloonse Sint Theobaldusgilde kreeg Bas van Wieringen de koninklijke onderscheiding lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt.

Van Wieringen betekende veel voor het gilde als voorzitter en meewerkend hoofdman. Hij was 25 jaar lang voorzitter met een nimmer aflatende energie. In maart droeg hij zijn voorzitterschap over. Zijn hart ligt in het bijzonder bij het gilde- en schutterswezen, getuige zijn deelname en rol in de koepelorganisatie Nederlandse Traditionele Schutters.

Daarnaast is hij ook op tal van andere terreinen actief en actief geweest. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van de Stichting Toerisme en Recreatie Overloon Vierlingsbeek en zich ook daarin verdienstelijk gemaakt met activiteiten die Overloon en Vierlingsbeek mede op de kaart hebben gezet.

Ook was hij secretaris van de Zonnebloem regio Land van Cuijk en een actief bestuurslid. Daarnaast was hij medeoprichter van Dorpsraad Overloon en zet en zette hij zich op allerlei manieren in voor de leefbaarheid van Overloon.

Foto: Albert Hendriks.


Ome Joop's Tour: finish in Venray

Venray | Elk jaar trekt een lange stoet van ongeveer 150 kinderen vanuit Arnhem door heel Nederland. Een bonte stoet met kinderen tussen de 10 en 12 jaar, hun begeleiders en natuurlijk de nodige materiaalwagens die deelnemen aan de Ome Joop's Tour (OJT)?

Het doel dat de Stichting Ome Joop's Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Bovendien moeten deze kinderen weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. Voor de kinderen is het hun vakantie. Even weg uit de zorg van alledag. De tiendaagse tour begint op maandag 24 juli met een groep van 156 kinderen.

Op dinsdag 25 juli is de finishplaats in Venray en op woensdagochtend vertrekt het gezelschap weer richting Roggel. De deelnemers aan de 33ste fietsvierdaagse maken een grote kans de complete karavaan en de 156 deelnemers tijdens één van de tochten tegen te komen.