'Kleine clubs sponsoren bank'

VENRAY | De dorpsraden betreuren het dat de Rabobank is gestopt met sponsoring van verenigingen. De bank is met het coöperatiefonds en de clubkascampagne andere wegen ingeslagen.

'Sponsoring is niet meer van deze tijd", zei Peter Gommans van Rabobank Horst-Venray maandag in het dorpsradenoverleg. "De tijd van euro's weggeven is voorbij." Voorzitter Theo Zegers van het dorpsradenoverleg bestreed het. "Sponsoring is juist wel van deze tijd", reageerde hij. Grote verenigingen zoals voetbalclubs en fanfares houden het hoofd wel boven water. "Het gaat juist om al die vele kleinere verenigingen. Die mogen we niet vergeten. Zij leveren een grote bijdrage aan de leefbaarheid en zijn afhankelijk van sponsors."

Ieder dorp telt zo'n vijftien verenigingen. Het gaat om een paar honderd clubs in de gemeente Venray. Zij hebben vaak een rekening bij de Rabobank. Daarvoor betalen ze 120 euro per jaar. "De verenigingen sponsoren nu de bank, in plaats van andersom", merkte Zegers op. Gommans meldde dat het landelijk beleid is. "We willen weten wat er speelt in de dorpen. Daar willen we een bijdrage aan leveren. Door kennis in te brengen en dingen samen te doen."