Zorgmaatjes

Venray | Op donderdagavond 6 juli 2017 organiseert de werkgroep Zorgzame Kerk van de kerken in Venray en Horst een cursus voor Zorgmaatjes. Deze avond wordt gehouden in Het Zonnelied, Kiosk 6 in Venray. Vanaf 19.30 uur staat de deur open. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Een introductie van deze methodiek maakt meteen duidelijk wat de kern is van het cursus Zorgmaatje die door de kerken in Venray en Horst wordt georganiseerd.

Zorgmaatjes zijn personen die zich voor langere tijd willen verbinden aan kwetsbare mensen die langdurig zorgafhankelijk zijn. Zij gaan een vriendschappelijke relatie aan waarin trouw, gelijkwaardigheid en wederkerigheid centraal staan.

Het gaat om elkaar nabij zijn, samen optrekken, zonder agenda. Er hoeft niets opgelost te worden, geen hulp verleend te worden.

Er wordt gezocht naar mensen die zich in kunnen en willen leven in de ander en een gesprek over de 'langzame vragen' niet uit de weg gaan. Daarmee wordt bedoeld levensvragen waar geen snelle antwoorden op zijn.

Voor informatie en aanmelding neem contact op met Dionne Boks via e-mail dionne@difra.nl of met Nens van der Wijngaard via telefoon 06-23054875.