Campagnekoorts

Terwijl op het Binnenhof absolute radiostilte heerst is de campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 al lang en breed begonnen met Asschers nieuwe rol als oppositieleider/demissionair vicepremier. Ook op lokaal niveau begint de campagnekoorts op te laaien.

Dit begon natuurlijk met de lancering van een nieuwe lokale fusiepartij. Niet PPtief, of InVen2, maar Venray Lokaal was de nieuwe naam. Hopelijk brengt de inhoud meer creativiteit met zich mee dan deze fantasieloze naam. Het is wel erg interessant om deze partij te volgen, omdat ze twee Venrayse politieke mastodonten aan boord hebben en qua huidig zetelaantal de tweede partij van Venray zijn. Hopelijk voor hen zijn ze dat straks ook, want met die twee kapiteins op één schip is coalitiedeelname een vereiste. Brugman on board in het college en Zandbergen aan het roer in de raad, dat moet ongeveer de ideale vaart zijn. Wordt het oppositie, dan dreigt wellicht een zinkend schip met klotsende ego's.

Ondertussen schreef ook Venray-volger in De Limburger Peter Heesen een loeiharde kritiek op de plaatselijke SP met hun geJouTouwtrek op Sint Anna en het campagnevoeren over de rug van de mensen die hierbij niet gebaat zijn. En passant stapte wethouder Peeters op die de lokale CDA-fractie voor het blok zette en het campagnefeest is compleet. De echte reden blijft onduidelijk, daarom daar geen kritiek op. Wat nu? Overduidelijk de zwaarste portefeuille dumpen bij een collega-wethouder, of toch nog een nieuwe aanstellen voor effectief amper zeven maanden? Coalitiepartners Samenwerking Venray en D66 lijken verdeeld: knaken voor kwaliteit, of kwaliteit voor knaken? Het belooft een lange, koortsachtige campagne te worden!