Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Atelier Cultura officieel open

Venray | Het nieuwe Atelier Cultura in Venray opende afgelopen zaterdag officieel zijn deuren voor het publiek.

Het atelier is een idee dat ontstond uit de samenwerking tussen Cultura Venray en de werkgroep Centrumvisie van de gemeente Venray. Zeven lokale kunstenaars slaan de komende maanden hun handen ineen en gaan aan de slag in één pand. Sanne Aben, Mariëlle van der Beele, Job Cox, Annie Druiven, Jet van Enckevort, Karin Juwett en Tamara Martens zullen het komende half jaar werken aan hun kunstwerken in het Schoutenstraatje 8. Iedere dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur zijn de deuren voor iedereen geopend die een kijkje wil komen nemen in Atelier Cultura. Foto Henk Lammen.


Hennepkwekerij in Overloon

Overloon | In een garage van een woning in Overloon werd donderdagavond een hennepkwekerij met ruim drieduizend planten aangetroffen. De politie hield twee mannen die op het terrein waren aan.

Na informatie over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij bij een woning aan de Vredepeelweg in Overloon nam de politie donderdagavond een kijkje bij het pand. In een garage trof ze op de begane grond en op een bovenverdieping in totaal 3.515 hennepplanten aan. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Twee mannen die op het terrein aanwezig waren, een 33-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats en een 24-jarige inwoner van Nijmegen, werden aangehouden. De 24-jarige verdachte mocht na verhoor naar huis. De 33-jarige verdachte werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie omdat hij onrechtmatig in Nederland zou verblijven. Tegen beide verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Tips zijn welkom via telefoon 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.