Bij Sport2000 vond zaterdag de uitreiking plaats van het topschuttersklassement.
Bij Sport2000 vond zaterdag de uitreiking plaats van het topschuttersklassement. Foto: Lotte Kamphuis

Prijzen voor topschutters

Venray | De winnaars van het topschuttersklassement in nieuwsblad Peel en Maas namen zaterdagmiddag hun prijzen in ontvangst bij sportzaak Sport2000 in de Grotestraat in Venray.

Aanvaller Bas Litjens scoorde dit seizoen voor SV Merselo maar liefst 26 treffers en kroonde zich met dat aantal tot dé topschutter van het voetbalseizoen 2016-2017 in de regio Venray. Dennis Teunissen van het naar de derde klasse gepromoveerde Ysselsteyn maakte 25 doelpunten en Michal Kolodziejski van SV United was 23 keer doeltreffend voor SV United. De Poolse aanvaller kende een bliksemstart met tien treffers in de eerste vier duels. Hij voerde lang de ranglijst aan, maar werd eind november voorbijgestreefd door Litjens. De Merselose spits verstevigde zijn positie door op 12 maart liefst vijf keer te scoren in de met 8-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen St. Hubert. Merselo, dat promotie naar de vierde klasse via de nacompetitie nipt miste, won met in totaal 80 doelpunten tevens de teamprijs.

Bas Litjens, die komend seizoen in een lager team gaat voetballen, won met zijn eerste prijs een paar gloednieuwe voetbalschoenen. Dennis Teunissen, die niet aanwezig was, kan een voetbalshirt tegemoetzien en Michal Kolodziejski kreeg een spiksplinternieuwe bal overhandigd. Niels de Klerk nam namens Merselo de ploegprijs, een set ballen, in ontvangst. De Klerk zal zelf overigens niet meer tegen de nieuwe ballen trappen, want hij heeft na een lange voetballoopbaan, die hem onder meer langs Venray, Geldrop en Merselo voerde, besloten zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen.

De rubriek wordt al jaren gesponsord door Summa Adviesgroep en Sport2000. Dat gebeurt ook komend seizoen weer. "Natuurlijk", zegt Rogier Verheijen namens Summa Adviesgroep. "Sportiviteit staat bij Summa hoog in het vaandel. Dat geldt ook voor Sport2000. We blijven deze populaire rubriek ook komend seizoen samen graag weer sponsoren. Die samenwerking bevalt beide partijen uitstekend."

Van links naar rechts op de foto: Rogier Verheijen (Summa), Niels de Klerk, Stanley Filon (Sport2000), Bas Litjens en Michal Kolodziejski.