Wandeling IVN

Broekhuizen | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 9 juli een avond- en nachtwandeling in natuurgebied het Schuitwater.

De wandeling start om 20.30 uur op de parkeerplaats aan de Horsterweg (Schuitwater) op de grens van Broekhuizen en Lottum. De wandeling gaat door het noordelijke stuk van het Schuitwater, een oude Maasmeander. Deze afgesloten Maasmeander is in de loop van de tijd verland en er vond veenvorming plaats. In de 18e eeuw is dat veen opgebaggerd met platte schuiten, waaraan het gebied zijn naam ontleent. Nu vormen die oude meanders dus weer open water. De bever voelt zich er uitermate goed thuis.

Het gebied kent ook droge gedeelten met bos, heide en stuifzanden. Deelname aan de wandeling is gratis.

Openluchtmis

Meerlo | Bij de St. Goarkapel in Meerlo wordt op zondag 9 juli de jaarlijkse openluchtmis gehouden.

De kapel ligt in het bosperceel tussen Meerlo en Wanssum. Om 10.00 uur trekt fanfare Eendracht uit Meerlo in processie vanaf de kerk naar de kapel. Om 10.30 uur begint de openluchtmis, opgeluisterd door de fanfare. Ook mensen van buiten Meerlo zijn van harte welkom. De parochie nodigt iedereen uit om zoveel mogelijk met de processie mee te trekken. Zij die niet meer zo goed ter been zijn kunnen met fiets of auto naar de kapel gaan. Deze is bereikbaar via de Postbaan. Voor de kinderen is er kindernevendienst. Bij slecht weer is de mis in de kerk van Meerlo, om 10.30 uur.