Afbeelding
Foto:

Iets gevonden of wat kwijt?

Sleutelbos verloren, zonnebril of de portemonnee kwijt? Of u bent juist de eerlijke vinder? Kan kunt u terecht op www.verlorenofgevonden.nl. Alle waardevolle gevonden spullen staan geregistreerd op deze website.

Vitrinekast

Daarnaast ligt er een aantal gevonden voorwerpen in een vitrinekast in de hal van het gemeentehuis. Deze kast ligt boordevol sleutels, tassen en brillen. Dus bent u iets kwijt? Loop gerust eens het gemeentehuis binnen!

Aanpassingen voorrangsprincipe binnenring Venray

Na de zomer gaat de gemeente werkzaamheden uitvoeren aan de binnenring van Venray. De werkzaamheden zijn er met name op gericht de voorrangssituatie ter plaatse van alle kruisende wegen helder en éénduidig vorm te geven voor alle weggebruikers.

De belangrijkste aanleiding voor deze maatregelen is dat in de bestaande situatie een aantal kruisingen niet helder zijn vormgegeven en er meerdere voorrangsregels van kracht zijn op de binnenring. Dit veroorzaakt veel verwarring en twijfel bij de verkeersdeelnemers.

Naast de aanpassingen met betrekking tot de voorrangssituatie worden er extra zebrapaden aangelegd daar waar de binnenring de Langstraat, de Stationsweg en de Akkerweg kruist en wordt de Julianasingel tussen de Dr. Poelsstraat en Stationsweg heringericht. Binnen deze herinrichting wordt ook de bushalte Hofstraat voorzien van haltekommen.

Met deze maatregelen kan de binnenring het verkeer van nu en in de toekomst weer op een veilige, efficiënte en consequente manier afwikkelen. Het college heeft de verschillende budgetten voor de maatregelen inmiddels goedgekeurd.

GGD Limburg-Noord sluit aan bij JouwGGD.nl

Sinds kort is GGD Limburg-Noord officieel aangesloten bij de jongerenwebsite www.JouwGGD.nl. JouwGGD.nl is dé landelijke jongerensite van de GGD'en en een aantal Jeugdgezondheidsorganisaties. Nederlands bekendste YouTuber Dylan Haegens trapte de deelname van GGD Limburg-Noord af met een live chat.

Chatten met een arts

De website JouwGGD.nl is een onderdeel van het aanbod voor adolescenten in de regio Noord- en Midden Limburg. Een mooie aanvulling op de reeds beschikbare contactmomenten. JouwGGD.nl geeft voorlichting aan, begeleidt en ondersteunt jongeren bij allerlei ontwikkelingen door ze te voorzien van betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs. Ook is er de mogelijkheid anoniem te chatten met een GGD-arts of jeugdverpleegkundige.