Afbeelding
Paul Poels Fotografie

Lekker buiten leren

Natuurleerpad de Paardekop in Ysselsteyn heeft voortaan ook een programma voor scholen. Groep 8 van basisschool St. Oda beet op maandag 3 juli samen met het ludieke personage Boswachter Bert de spits af. En daarmee ging de 'verdiepingsslag' voor de scholen officieel van start.

Heel wat gezinnen hebben inmiddels al met plezier op het natuurleerpad de Paardekop gelopen. Het natuurleerpad is in september vorig jaar officieel geopend door wethouder Ike Busser. De kinderen van groep 8 van St. Oda hebben daarvoor meegedacht over de speelvoorzieningen op het Natuurleerpad. Zij hebben de leukste uitgekozen, waarna die zijn gerealiseerd door de gemeente Venray. In het afgelopen jaar heeft de gemeente samen met het IVN en de Stichting Cultuurpad een verdiepingsslag voor de basisscholen gemaakt: 'Lekker buiten leren in plaats van in de klas'.

Scholen

Scholen kunnen zich voor de verdiepingsslag aanmelden via de website van Stichting Cultuurpad. Voor de klassen zijn er een instructievideo van Boswachter Bert, lesbrieven en een ontdekkingstocht van 2,5 uur door het bos onder leiding van gidsen van het IVN. Alle scholen zijn welkom! Meedoen is mogelijk in elk seizoen. Dit natuuravontuur is geschikt voor de groepen 1 tot en met 8. Meer informatie en aanmelden op www.cultuurpad.nl, kijk bij Thema's: natuur en techniek.

Venray reikt weer gratis shirts uit aan deelnemers Vierdaagse

Net als vorig jaar, reikt de gemeente Venray ook dit jaar gratis T-shirts uit aan Venrayse deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Geïnteresseerden kunnen op donderdag 13 juli tussen 19.00 en 19.15 uur in het gemeentehuis een T-shirt ophalen.

Neem je als Venraynaar deel aan de 101ste Nijmeegse Vierdaagse en wil je de gemeente Venray buiten de eigen grenzen zichtbaar maken? Kom dan een T-shirt ophalen. Op het shirt staat een mooie afdruk van Venrayse herkenningspunten en het logo van Venray Beweegt.

Venray Beweegt

De gemeente Venray streeft naar gezonde en vitale inwoners. De Nijmeegse Vierdaagse is uiteraard een mooie gelegenheid om dit streven op een sportieve manier te uiten en de gemeente Venray meer bekendheid te geven. Wethouder Jan Loonen is overigens één van de deelnemers.

Samen op de foto

Na de uitreiking van de shirts gaan de deelnemers samen met wethouder Jan Loonen op de foto.

Kun je zelf het shirt niet afhalen? Dan mag je meeloopmaatje het ook meenemen (maximaal 4 shirts). Aanmelden is niet nodig.

Drie Bronzen Waarderingspenningen uitgereikt

De afgelopen week zijn er maar liefs drie Bronzen Waarderingspenningen uitgereikt. Twee penningen gingen naar Wanssum, de derde naar Venray.

Jan Deenen (55) en Hay Francken (78) uit Wanssum ontvingen hun onderscheiding uit handen van locoburgemeester Jan Loonen bij hun afscheid van de Dorpsraad Wanssum. Jan Janssen (82) uit Venray werd beloond voor zijn sportieve activiteiten als vrijwilliger bij diverse clubs sinds 1955.