Kolodziejski blijft bij SV United

WANSSUM | Michal Kolodziejski blijft toch bij SV United.

De Poolse aanvaller had zijn vertrek al aangekondigd en hij stond in de belangstelling van Blerick, Volharding en Wittenhorst. Uiteindelijk besloot hij toch bij de vijfdeklassser uit Wanssum te blijven.

Kolodziejski scoorde afgelopen seizoen 23 treffers voor SV United.

Drie nederlagen Fabian Hendriks

Vila Real | Tijdens een vierlandentoernooi in Portugal leed zaalvoetballer Fabian Hendriks (17) uit Venray alle drie zijn wedstrijden.

Voor Oranje onder 17 was het vierlandentoernooi de aanloop naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires en het EK in 2018. In het eerste duel was favoriet Spanje net iets te sterk: 5-3.

Oranje gaf de Spanjaarden, met diverse spelers van Barcelona in de basis, uitstekend partij en ging rusten met een 2-2 gelijke stand. Na de rust liep Spanje uit een naar 5-3 voorsprong, waarna bondscoach Max Tjaden besloot in de slotfase de keeper voor een veldspeler in te wisselen. Die opzet had geen effect, want ondanks verschillende kansen voor beide teams kwam er geen verandering meer in de stand.

Fabian Hendriks stond het gehele duel als verdediger in de basis van het tweede blok en speelde in de tweede helft zelfs in beide blokken. Tegen gastland Portugal kreeg Oranje een harde les en maakte kennis met de wetten van het internationale zaalvoetbal. Het niet benutten van de kansen brak de ploeg lelijk op: 8-1.

De Nederlandse talenten keken halverwege het duel met Portugal al tegen een kansloze 5-0 achterstand aan. Hendriks kon echter opnieuw terugkijken op een prima wedstrijd. Van de acht tegendoelpunten kwamen er slechts twee op het conto van het verdedigingsblok waarin de Venraynaar speelde. Ook het laatste duel in Portugal ging verloren.

Oranje deed zich tekort tegen de Italianen. De Nederlandse zaalvoetballers creëerden genoeg kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Na de thee namen de Italianen een 2-0 voorsprong, kwam Nederland door een treffer van Kaj de Rooij terug, maar moest uiteindelijk toch een nederlaag slikken.

Gratis proeflessen cheerleaders

Boxmeer | Partisans Athletics Cheerleaders, met leden uit de regio Venray-Vierlingsbeek-Overloon, verzorgt op maandag 10 en dinsdag 11 juli gratis proeflessen is samenwerking met Sjors Sportief.

Cheerleading is een combinatie van acrobatiek, dans en turnen. De cheerleaders doen mee aan competities in binnen- en buitenland en optredens in de omgeving.

Partisans Athletics kent vier groepen in verschillende leeftijdscategorieën: Mini Athletics (5 t/m 7 jaar), Little Athletics (8 t/m 11 jaar), Athletics Elite (12 t/m 15 jaar) en Partisans Athletics (16+). Het programma: Maandag 10 juli van 19.00 tot 20.30 uur Athletics Elite, (12 t/m 15 jaar) 20.30 tot 22.00 uur Partnerstunt (14+).

Dinsdag 11 juli: 18.30 tot 20.00 uur Mini & Little Athletics, (5 t/m 11 jaar) 20.00 tot 22.00 uur Partisans Athletics (16+).

Voor meer informatie over cheerleading en de Boxmeerse cheerleaders is te vinden op de website www.cheerleadersboxmeer.com.