Leerlingen vmbo2 aan het werk om de gevel van het voormalige pand van AH op te fleuren.
Leerlingen vmbo2 aan het werk om de gevel van het voormalige pand van AH op te fleuren. Foto: Henk Lammen

Plein in nieuw jasje

Venray | Leerlingen vmbo2 van het Raayland College zijn vorige week donderdag aan de slag gegaan om de achterzijde van het voormalige pand van Albert Heijn aan het Gouden Leeuwplein op te fleuren.

Door Henk Lammen

De folie op het pand werd vervangen door eigen gemaakte ontwerpen van de leerlingen van het creatieve deelvak Sign. "Het doel van de opdracht was tweeledig: het plein een vriendelijker jasje en uitstraling geven en de bezoekers wegwijs maken naar de doorgang richting het centrum", aldus Sanne Aben van Cultura Venray. Die had vanuit de Werkgroep Centrumvisie het verzoek gekregen om het plein op te fleuren. Onder leiding van twee medewerkers van de Aandachttrekkers uit Oostrum werden de ontwerpen op het pand aangebracht.

Docent tekenen en handvaardigheid Rob van den Munckhof was tevreden met het eindresultaat. "De leerlingen hebben het hele project op zich genomen. Van het ontwerpen, het digitaal tekenen op de computer tot het aanbrengen. Zij hebben binnen de opdracht goed werk geleverd. Het centrum Venray op de kaart zetten als gezellig winkelgebied waar het leuk shoppen is." De dertien leerlingen waren ook tevreden. "We hebben geprobeerd typische dingen van Venray, zoals de Grote kerk, het oude raadhuis en de pomp op de Grote Markt, te presenteren", aldus ReneƩ (13). "Ik vond het een hele leuke uitdaging en kans om te doen", vult Larissa (15) aan.