Speelstad Venray is plezier voor jong en oud(er).
Speelstad Venray is plezier voor jong en oud(er). Foto: Henk Lammen

Vijfde editie Speelstad Venray

Venray | Op het Schouwburgplein vindt op zaterdag 15 juli de vijfde editie plaats van Speelstad Venray. Het evenement is een initiatief van de Junior Kamer Venray en de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. Speelstad verwelkomt al jaren op rij, op de eerste zaterdag van de zomervakantie, vele honderden kinderen en ouders uit Venray en de omgeving.

Door Henk Lammen

Het Schouwburgplein is ook nu weer omgetoverd tot een waar speelparadijs voor kinderen. Stormbanen, springkussens, spelletjes, een grote zandbak, draaimolen en volop waterpret sieren het plein. Ook tijdens de vijfde jubileumeditie gaat de volledige opbrengst van de dag naar het goede doel.

"We zijn druk bezig met het realiseren van een spetterbad nabij speeltuin vlakwater. De opbrengst is dan ook bestemd voor dit initiatief", aldus Niek Spronken van Junior Kamer Venray. "Het spetterbad wordt tijdens mooi weer gevuld worden met een laagje water. De jongste kinderen uit de omgeving Venray kunnen hier dan lekker spelen en volop genieten met warm weer. We denken dat dit een mooi initiatief is voor de jeugd van Venray."

Junior Kamer Venray is een ondernemende vriendenclub met aansprekende projecten. Het is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor jonge ondernemende mensen. De leden zijn naast jong - tussen de 23 en 40 jaar - veelal hoger opgeleid. Naast Speelstad Venray is Junior Kamer Venray initiator en vormgever van onder andere de Stichting Hard voor Hart, logeerhuis Kapstok, Tour of Taste en het grote Venrayse kinderontbijt. In Nederland zijn 96 Junior Kamers met in totaal 2.250 leden. "Met leden die zich breed willen ontwikkelen, belangstelling hebben voor zakelijke netwerken, persoonlijke en (inter)nationale contacten, maar vooral zich willen inzetten voor positieve veranderingen in de maatschappij."

Speelstad Venray wordt dit jaar iets anders vormgegeven en omarmt JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht. Spronken: "Naast dat we net zoals andere jaren zorgen voor volop beweging voor de kinderen willen we dit jaar ook laten zien dat gezonde voeding leuk en lekker kan zijn. Dit doen we door afscheid te nemen van de ongezondere snacks maar juist te kiezen voor leuke groente en fruit snacks, bijzondere water ijsjes, kleurrijke en goed gevulde pannenkoeken en waterlimonade met vers fruit. Op een speelse manier willen we aandacht vragen voor gezondere voeding en laten we zien dat dit ook heel lekker kan zijn. Tijdens deze dag zullen we de kinderen hier actief bij betrekken. We zullen een aantal keren het hele Schouwburgplein in beweging gaan krijgen door dans en muziek. Groente animatiepoppen geven dan samen met de kinderen een dansshow weg. Naast een leuke dag spelen voor het goede doel willen we op deze manier onze maatschappelijke rol als Junior Kamer Venray nog een beetje steviger neerzetten."

Speelstad Venray duurt van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang bedraagt vijf euro per kind. Begeleiders en/of volwassenen hebben gratis entree.