Opnieuw lange zit voorjaarsnota

VENRAY | Het werd dinsdag toch weer middernacht. Ondanks dat de raadsvergadering al om 17.00 was begonnen, lukte het wederom niet rond 22.00 uur het debat over de voorjaarsnota af te sluiten.

Vlak voordat de klok twaalf keer sloeg kon burgemeester Hans Gilissen de hamer laten vallen en het zomerreces inluiden. Doordat eerst Sophie de Best als nieuwe griffier werd beëdigd en er nog gepraat moest worden over de vierde wethouder, kwam de voorjaarsnota pas om 17.45 uur aan bod. Daarna liep het schema alleen maar verder uit. Halverwege constateerde Gilissen al een achterstand van anderhalf uur op de planning.

Om 22.50 uur stopte het debat en volgde een schorsing tot 23.25 uur. De SP keurde volgens traditie de voorjaarsnota af. De VVD was het niet eens met de ozb en de bijdrage aan de renovatie van de Grote Kerk. Met uitzondering van deze onderdelen stemde de VVD toch met de voorjaarsnota in.

Nadat vijftien moties en drie amendementen in stemming waren gebracht, zat de lange zit erop. De raad is ontevreden over de huidige opzet. Het CDA wil komend najaar bij de begroting een proef doen met een vernieuwende aanpak. Minder over details en meer over hoofdlijnen en visie.