Afbeelding
Foto:

Koningsreceptie in Blitterswijck

Blitterswijck | Het nieuwe koningspaar van het St. Antonius Abt Gilde in Blitterswijck, Stef en Linda Katelaan- Collin (foto), houdt receptie op zaterdag 8 juli van 20.00 uur tot 21.00 uur in het gemeenschapshuis van Blitterswijck.

Tijdens het traditionele koningschieten op zondag 18 juni op het nieuwe gildetrein schoot Stef Katelaan met het 545e schot de vogel omlaag. Hij volgt Marco Wijnands als koning van het Blitterswijckse gilde op.

Stef Katelaan is geen onbekende bij het gilde. Hij is een gildebroeder in hart en nieren, is 27 jaar lid van het gilde en begon op zijn tiende jaar als jeugdvendelier en wist in het verleden vele zilveren schildjes te behalen bij het individuele jeugdvendelen.

Op zijn 18e jaar ging Stef Katelaan bij de schutters. Ook als schutter weet hij zijn mannetje te staan, zowel bij het korps als het individueel schieten.

In 2009 en 2014 schoot hij zich tot worstkoning, maar in 2013 schoot Stef Katelaan zich ook al eens tot koning van het St. Antonius Abt Gilde.

Stef Katelaan is bovendien lid van de schietcommissie en een van de jaarlijkse vaste bierkruiers. In 2016 werd hij tevens gekozen bij de overheid en hij was de laatste maanden ook actief betrokken bij de werkgroep die zich bezighoudt met het realiseren van het nieuwe gildetrein in het dorp.

Ook de winnares van het damesvogelschieten en het jeugdkoningschieten nemen op zaterdag 8 juli plaats aan de receptietafel. Bij de gildezusters was het klaroenblaaster Anna Gooren die voor het tweede jaar op rij de vogel, dit keer met het 201e schot, naar beneden haalde.

Bij de jeugd was het jeugdtamboer Kas Theeuwen die de vogel met het 58e schot naar beneden wist te halen. Hij is ook geen onbekende bij het gilde.

Kas Theeuwen werd voor de derde maal jeugdkoning. Hij is een jeugdtamboer die vele prijzen, zowel individueel bij het trommen als met het jeugdkorps, op de gildedagen won.

Het St. Antonius abt Gilde haalt het koningspaar om 19.30 thuis af en begeleidt ze vervolgens naar het parochiehuis.