Textielwinkels De Greef dicht

Venray | Er was na het faillissement nog hoop op een doorstart, maar het doek voor het Stiphoutse stoffenbedrijf De Greef is definitief gevallen. Alle vijf de winkels, waaronder die in Venray, gaan niet meer open.

Begin mei kwam het bericht dat de erkende stoffenhandel failliet was. De Greef had de laatste jaren last van concurrentie door confectiekleding, goedkope stoffen uit het buitenland en veranderende trends. De piekdagen rond carnaval - wanneer De Greef de pakken niet aangesleept kon krijgen - konden daar weinig aan veranderen. Toen duidelijk werd dat er een streep kon door de doorstart, gingen de winkels in Tilburg en Venray, waar het filiaal aan de Burgemeester van de Loostraat 2a was gevestigd, alvast dicht. In Venray gebeurde dat half juni. In de drie overgebleven winkels, waarvan de panden eigendom van De Greef zijn, zat er niks anders op dan zoveel mogelijk spullen te verkopen. Met maar liefst vijftig procent korting werden de gordijnen, stoffen en garen in Stiphout, Veldhoven en Horst vervolgens van de hand gedaan.

Het afketsen van een doorstart, betekent ook definitief dat alle 64 werknemers hun baan verliezen.


Dit weekeinde werk aan spoor

Venlo | ProRail werkt zaterdag 8 juli van 06.44 uur tot en met 10 juli 01.20 uur aan het spoor op het traject Roermond-Nijmegen tussen Venlo en Blerick. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk. Arriva zet bussen in om reizigers te vervoeren.


Om gebruik te maken van de vervangende bussen hebben reizigers een geldig vervoersbewijs nodig zoals een OV-chipkaart. Hiermee dienen ze te zijn ingecheckt bij het betreffende station.

De bussen vertrekken vanaf de voorpleinen van de stations. Het is niet mogelijk om een fiets mee te nemen in de bus. Afhankelijk van de bestemming kan de busreis 15 tot 45 minuten langer duren dan de reguliere treinreis. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.

De dienstregeling kunnen reizigers raadplegen via arriva.nl/limburg. Reizigers die vanwege een lichamelijke beperking met een rolstoel reizen kunnen hun reis vooraf kenbaar maken bij de klantenservice van Arriva via 0900 2022022 (lokaal tarief, 0,02 euro p.m.).

Er wordt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi gezorgd.