Wethouder Martijn van der Putten (D66):
Wethouder Martijn van der Putten (D66): "Er is sprake van gelijke kansen." Foto: Archief Peel en Maas

Strijd dansscholen om plek Jerusalem

VENRAY | Kunstencentrum Jerusalem biedt onvoldoende ruimte om alle dansscholen uit Venray onderdak te bieden. Dat meldde wethouder Martijn van der Putten (D66) vorige week in de raadsvergadering op vragen van CDA-raadslid Anne Thielen.

Dizzy Dance wil graag een ruimte huren in het kunstencentrum. De dansschool, die 600 leden telt, beschikt nu niet over een geschikte accommodatie. Dizzy Dance maakt voor de danslessen gebruik van drie locaties: de sportzalen van Focus en het Raayland College en de judozaal in sporthal De Wetteling. Het grote nadeel is dat het geen echte dansvloeren zijn waardoor er vaker blessures voorkomen. Bovendien is het de wens van Dizzy Dance, dat onlangs het 25-jarig bestaan vierde, om een centrale plek te hebben.

Voormalige docenten van Jerusalem hebben Danshuis Venray opgericht. Theo Francken (PP2) meende dat Danshuis Venray voorrang krijgt bij de verhuur van de dansruimten in het kunstencentrum. Dat sprak Van der Putten tegen. "Er is sprake van gelijke kansen. Van voorrang kan geen sprake zijn."

De gemeente overlegt met Dizzy Dance over de voorwaarden om onderdak te krijgen in het kunstencentrum. Duidelijk is dat voor beide dansscholen samen geen plek is. "Dat zou ook de andere activiteiten belemmeren. We willen het gebouw zo breed mogelijk inzetten", aldus Van der Putten. De gemeente verhuurt het gebouw zoals het nu is ingedeeld. Aanpassingen of verbouwingen moeten worden betaald door de huurders. De wethouder meldde dat er nog voor de zomervakantie duidelijkheid komt over wie welke ruimtes kan huren. "Zodat in september de activiteiten van start kunnen gaan."