Afbeelding
Foto:

Ontmoetingspunt
't Helder – Overloon

Overloon | Boerderij 't Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon, is gebouwd eind 1770 en de bijbehorende schuur stamt uit 1911. Wij weten allemaal wat er zeventig jaar geleden gebeurde, vrijwel heel Overloon werd plat gebombardeerd in de Slag om Overloon. Boerderij 't Helder bleef echter wonderwel als één van de weinige gebouwen gespaard. Godzijdank, mogen we wel stellen, want de kelder zat propvol met onderduikers.

Dit is de plek waar Maria Poels, de moeder van de huidige eigenaar, opgroeide. De laatste bewoners waren de broer en zus van Maria, Teng en Nelly Poels. Als amateurhistoricus ging Teng er prat op dat zijn boerderij nog authentiek was. Teng was het die ervoor zorgde dat boerderij en schuur de status van rijksmonument kregen.

Pieter en Annemie hebben het samen aangedurfd, nadat ze een bouwhistoricus in de arm hadden genomen, om te beginnen met de verbouwing van de schuur daar deze in zeer slechte staat verkeerde. Op 29 november 2013 openden Pieter en Annemie de gerestaureerde schuur als Ontmoetingspunt 't Helder.

Op dit moment wordt hier een gevarieerd aanbod van activiteiten georganiseerd zoals exposities, workshops (zoals schilderen en beeldhouwen), lezingen, cursussen, vergaderingen, groepen fietsers en/of wandelaars. De slogan luidt: RUIMTE VOOR ÚW IDEEËN!

Op 26 en 27 augustus is 't Helder ook één van de vier locaties waar het evenement Schijt aan de Grens voor de tweede keer zal plaatsvinden.

Alle informatie omtrent Ontmoetingspunt 't Helder kunt u vinden op www.helder-overloon.com

Afbeelding
Afbeelding