Frank Arts nieuwe voorzitter Piëlhaas

venray | Frank Arts is vrijdag tijdens de algemene ledenvergadering van De Piëlhaas benoemd tot nieuwe voorzitter van de Venrayse vastelaovesvereniging.

Frank Arts is de huidige prins van De Piëlhaas. Samen met zijn adjudanten Hans Kerstjens en Paul Raedts voert prins Frank II De Piëlhaas aan. In zijn rijke verleden binnen de vereniging trad hij daarnaast in 2003 toe tot de AAR als adjudant van prins Edgar I. Na het afscheid van Jan Arts op 11 november 2016 draaide De Piëlhaas een seizoen zonder voorzitter. De vereniging is 'blij dat Frank Arts nu het voorzitterschap op zich gaat nemen', meldt ze op haar website. 'Tijdens de afgelopen vastelaovend heeft Venray al kunnen zien dat Frank een man is met altijd een lach op zijn gezicht. Daarnaast staat hij bekend om zijn vermogen om mensen te verbinden en bruggen te bouwen, is hij altijd duidelijk in zijn communicatie, met aandacht voor detail. Frank is immer bereid te helpen, staat iedereen te woord en biedt mensen een luisterend oor. Zijn motto is dan ook: 'Wie geej ok ziet, wat geej ok viendt, 't is de vastelaovend die os allemaol verbiendt!' Want boven alles is Frank vooral heel prettig gezelschap en niet alleen een vastelaovesdier in hart en nieren, maar in al zijn organen'.

Zuster Maria Laetitiae overleden

Venray | In klooster Terhaghe in Eindhoven is maandag 26 juni zuster Laetitiae de Bock overleden. Zuster Laetitiae kreeg landelijke bekendheid als een van de drie Zingende Zuters

Zuster Laetitia kwam in 1941 als verpleegster naar St. Anna in Venray, waar destijds nog vrouwelijke psychiatrische patiënten werden verpleegd. Na de oorlog trad ze toe tot de orde van de Zusters van Liefde. Vanuit Venray ging ze samen met de zusters Anne-José Billekens en Gerlacha Gevers optreden als de Zingende Zusters van Liefde. Daarmee kregen ze landelijke bekendheid en scoorden ze ook een aantal hits zoals 'Morgen zal het beter zijn'. Toen de tijden binnen St. Anna veranderden werd ook het klooster in Venray opgeheven. In 1983 raakte zuster Laetitiae betrokken bij een project dat ouders van drugsverslaafden in de gelegenheid stelde om samen weekeindjes weg te gaan. Daaruit ontstond de Maria Meynen Stichting. Laetitiae kreeg ook de beide andere zusters, die inmiddels overleden zijn, enthousiast voor deze stichting. Voor haar werk, inzet en zang kreeg zuster Laetitiae in 1989 een pauselijke onderscheiding. Laetitiae werd 93 jaar.

Cheerleaders zevende op EK

Praag | Tijdens het EK Cheerleading in Praag (Tsjechië) behaalden de cheerleaders van Partisans Athletics uit Boxmeer met 326,5 punten een zevende plaats in de categorie Senior Coed level 5. "Een supergoede score en wij zijn erg trots op al onze atleten. We zijn nog nooit zo ver gekomen op een EK", aldus hoofdcoach Mayke Bongers. Afgelopen weekend streden 4000 cheerleaders uit heel Europa om de titels in twaalf categorieën. In de categorie Senior Coed level 5 kwamen zeventien teams in actie, waardoor de zevende plaats van Partisans Athletics nog meer glans kreeg. In april 2018 staat het WK in Disney World Orlando (Florida) nog op het programma van Partisans Athletics. Bongers: "De grootste uitdaging ooit, die met beide handen wordt aangegrepen. Hier hebben we ontzettend veel zin in." Op maandag 10 en dinsdag 11 juli houdt Partisans Athletics een open training. Cheerleader worden kan al vanaf vijf jaar, zowel jongens als meiden. Kijk ook op www.cheerleadersboxmeer.com voor de trainingstijden.