'Binnenring krijgt overal voorrang'

VENRAY | De binnenring van Venray krijgt voorrang op alle zijstraten. Dat meldde verkeerswethouder Ike Busser (Samenwerking) dinsdag in de raadsvergadering op vragen van inVENtief over de onduidelijke situatie op de kruising Julianasingel-Poststraat.

De gemeente wakkerde de onduidelijkheid aan door tegenstrijdige antwoorden te geven via sociale media. De Poststraat bleek toch geen uitrit te zijn, maar het is een gelijkwaardige kruising. Waardoor het verkeer op de Julianasingel moet stoppen omdat rechts voorrang heeft. "De verwarring leefde ook bij de gemeente. Maar het is nu uitgezocht", zei Busser.

Komend najaar worden de straten van de binnenring – St.Jozefweg, Langeweg, Paterslaan, Julianasingel en Raadhuisstraat – ingericht als voorrangsweg. "Zodat er een uniforme situatie ontstaat", aldus Busser. Momenteel is dit niet geval. Het leidt vaak tot twijfel bij de verkeersdeelnemers. Er komen ook extra zebrapaden.

Vooruitlopend hierop wordt er snel iets gedaan aan de kruising Julianasingel-Poststraat. "Met tijdelijke borden en wegmarkeringen maken we de voorrangssituatie hier helder en duidelijk."

Wijziging komgrens Ringweg Ysselsteyn

Ysselsteyn | De komgrens aan de Ringweg in Ysselsteyn wordt verplaatst. Het college heeft besloten dat het gedeelte van de Ringweg tussen de Heidse Peelweg en de Buntweg binnenkort binnen de bebouwde kom gaat vallen.

Het gedeelte van de Ringweg vanaf de Buntweg tot aan de Heidse Peelweg wordt dit jaar volledig gereconstrueerd, samen met de Heidse Peelweg, tussen de Ringweg en de Peter Janssenweg. De opknapbeurt van de Ringweg bestaat onder meer uit de aanleg van een trottoir achter de bestaande bomenrij, het aanbrengen van stoepranden en verkeersplateaus.

Hiermee krijgt dit deel van de Ringweg en de Heidse Peelweg de uitstraling van een woonstraat en is het vanwege de verkeersveiligheid ook beter om de komgrens daarop aan te passen met het bijbehorende snelheidsregime (30 in plaats van 60 km per uur).

Daarnaast is de verwachting dat in de toekomst aan dit gedeelte van de Ringweg meer woningen gebouwd gaan worden. Concreet betekent de wijziging dat het kombord aan de Ringweg ter hoogte van de Kerkstraat wordt weggehaald en bij de kruising met de Buntweg een nieuw toegangsbord wordt geplaatst. De kosten voor de aanpassing van de komgrens bedragen in totaal ongeveer 15.000 euro.

Joutou: al 4.000 handtekeningen

VENRAY | De handtekeningenactie voor het behoud van sportzorgcentrum Joutou op St. Anna heeft al ruim 4.000 steunbetuigingen opgeleverd.

"Een ongekend hoog aantal", stelde SP-fractieleider Jan Hendriks dinsdag in de raadsvergadering. Hij is tevens kartrekker van de actiegroep 'Behoud Joutou op het St. Annapark'. Volgens Hendriks zijn de drie door de gemeente aangeboden locaties (Zorgcentrum Het Schuttersveld en de schoolgebouwen Focus en De Toverbal) ongeschikt voor Joutou. "Want Joutou en de dierenweide horen bij elkaar. Die dierenweide past prachtig op St. Anna."

De SP vreest dat St. Anna een 'elitepark' wordt als Renschdael Groep eigenaar wordt van het terrein. "Waar geen plek is voor sociale woningbouw en mensen met een beperking. Veel Venraynaren zullen zich er niet meer thuisvoelen", aldus Hendriks.