De verdachte vrouw werd opgepakt bij de moskee in de wijk Brukske.
De verdachte vrouw werd opgepakt bij de moskee in de wijk Brukske. Foto: Henk Lammen

Arrestatie terreurverdachte

Venray | De politie heeft bij de moskee in de wijk Brukske in Venray een 18-jarige vrouw uit Wanssum, die eerder heeft vastgezeten op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme, gearresteerd.

Ze werd vrijdag bij het verlaten van het gebedshuis door een arrestatieteam opgepakt, geboeid en met een doek over het hoofd afgevoerd. De vrouw is vorig jaar onder voorwaarden vrijgelaten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de Wanssumse, die zich tot de islam bekeerde, nu opnieuw aangehouden omdat ze de voorwaarden van haar vrijlating heeft geschonden. De vrouw werd op 17-jarige leeftijd ook al eens opgepakt in verband met terrorisme. Waarvan de vrouw precies verdacht wordt, is nog niet duidelijk. Bij niemand binnen de moskee was bekend dat de Wanssumse in verband is gebracht met terrorisme en in de gaten werd gehouden.

Wel is bekend dat het meisje op een gegeven moment een nikab, een gezichtsbedekkende sluier die enkel de ogen vrijlaat, droeg.

Die droeg ze op de avond van haar arrestatie overigens niet.

De rechtbank buigt zich over de arrestatie van de 18-jarige en heeft de zaak in behandeling. In beginsel duurt de voorlopige hechtenis tot de rechtszaak op 15 augustus, zegt een woordvoerster van de rechtbank Limburg.

Die zitting zal achter gesloten deuren plaatsvinden omdat de vrouw minderjarig was toen ze vorig jaar de strafbare feiten pleegde.