MGC Venray

Venray | MGC Venray heeft in de derde wedstrijd van de districtscompetitie het bezoekende midgetgolfteam van Eindhoven een 3 – 0 (450 – 476) nederlaag toegebracht.

Een zwak gestart Venray wist de eerste ronde ternauwernood met 2 slagen te overleven: 119 – 121, maar de winst was binnen, mede dankzij een sterke ronde van Huub Straatman (23 slagen). In de tweede ronde werd beduidend beter gespeeld en wonnen de gastheren met 11 slagen verschil. Dit kwam mede door een 24-er van Gerrit Vermeulen. Hierna volgde opnieuw een zwakke ronde van de Venrayse ploeg, maar de Eindhovenaren wisten niet te profiteren: 6 slagen winst. De laatste ronde was men weer bij de les, maar ook Eindhoven speelde nu hun beste ronde, maar vormde geen bedreiging meer. Zo won Venray ook de laatste ronde met 7 slagen verschil. De overwinning was dan ook verdiend.

Opmerkelijk was dat oud-Venray-speler Gerrit Voermans de beste speler van de dag was met 102 slagen. Huub Straatman was aan Venrayse zijde de beste speler met 110 slagen. Jan van der Haghen was ook prima op dreef met 115 slagen, met 25 en 26 als beste ronden. Venray leidt nu met 6 punten vóór Eindhoven met 3 punten. Zondag wordt in Eindhoven de vierde wedstrijd gespeeld. In de onderlinge competitie was het Jan van der Haghen, die van zich deed spreken. Met 89 slagen boekte hij een verdiende 6 – 0 overwinning op Bets Wilms, die een slechte dag had. Harrie Lenssen (100) bleek niet opgewassen tegen Gerrit Janssen (81), die dan ook een verdiende 6 – 0 zege binnenhaalde, al bedroeg en verschil in de tweede ronde slechts één slag. Gerrie Janssen en Leo Wilms vochten voor wat e waard waren en dat leverde een spannende wedstrijd op. De eerste ronde werd gelijk gespeeld en beide spelers wonnen één ronde, waardoor de stand 3 – 3 gelijk eindigde. Door het feit dat Gerrie Janssen 96 slagen nodig had en Leo Wilms 103 slagen, wist Janssen de partij alsnog met 4 – 3 naar zich toe te trekken. In de stand blijft de top drie ongewijzigd: Jan Engels 2 punten, gevolgd door Gerrit Janssen met 5 punten en Huub Straatman met 8 punten. Jan van der Haghen heroverde de vierde plaats, met 9 punten ten koste van Bets Wilms.


HSV Royals

Uitslagen

Sen. Royals-Starlights 6-5

Sen. 2 Nuenen 3-Royals 13-4

Jun. Royals-Cheethas 12-8

Asp. Neptunus 2-Royals 21-2

Asp. 2 Jeka-Royals 11-10

Pup. Cardinals-Royals 1-10

Pup. Royals-Cardinals 10-2

Beeball Royals-MULO 21-19

RV Ons Genot

Siebengewald | Janne Houkes heeft met pony Amour in Siebengewald de derde prijs en vijfde prijs in de klasse B dressuur behaald. In de Z2-dressuur paarden behaalde Kim van den Heuvel met Belle H de tweede en derde prijs. Kim Verstappen is in de Mortel bij het M springen zevende geworden met haar paard Goldykaat.