Finish zelf in de BinckBank Tour

Venray | Wil je een keer in de huid van een topwielrenner kruipen en als de nieuwe Tom Dumoulin als eerste over de finish komen tijdens een individuele tijdrit van 700 meter, onder toeziend oog van honderden toeschouwers? Dat kan op maandag 7 augustus op de Noordsingel in Venray, waar vlak voor de finish van de BinckBank Tour, tussen 11.30 en 14.00 uur, een korte tijdrit op touw wordt gezet voor wielerliefhebbers.

Venray staat op maandag 7 augustus niet alleen in het teken van de jaarlijkse kermis, maar is die dag ook in de ban van de finish van de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour). De Stichting Wielerpromotie Venray organiseert met het oog op de komst van deze internationale UCI-wielerronde naar Venray tal van activiteiten om de wielersport te promoten. Een daarvan is de individuele tijdrit, waaraan iedereen, jong en oud, kan deelnemen.

De bedoeling is om zo snel mogelijk (met een fietshelm op en fiets die technisch in orde is) de 700m af te leggen. Op de meet, waar later die die dag de professionals, onder wie Tom Dumoulin, finishen, wordt vervolgens een finishfoto van de deelnemers gemaakt. De snelste drie in de verschillende leeftijdsklassen mogen vervolgens op het grote podium van de BinckBank Tour een prijs in ontvangst nemen.

Het inschrijfgeld voor de tijdrit bedraagt 5 euro (deze prijs is inclusief bewaakte fietsenstalling) als je je inschrijft via onderstaande website. Inschrijven op de dag zelf kan ook, maar in dat geval zijn de kosten (inclusief bewaakte fietsenstalling!) 7,50 euro. Vol= vol!

Op maandag 7 augustus gaan wielrennen en kermis vieren hand in hand in Venray. Bezoekers kunnen die dag niet alleen genieten van prachtige wielersport, maar ook van alle attracties die in Venray draaien. Bij de finish is tevens een festivalterrein ingericht, waar tal van activiteiten worden georganiseerd en voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Inschrijven en meer informatie op de website www.binckbanktourvenray.nl.


Ingezonden

Straatnamen

Venray | Ik heb vernomen dat op het oude 'Nelissen'-terrein een straat vernoemd gaat worden naar de heer L.A. Nelissen en wel onder de naam Loek Nelissenstraat. Op zich een loffelijk gebaar gezien wat hij betekend heeft voor Venray en zijn burgers, c.q. medewerkers Nelissen en Amstelland. Maar het moet van mijn hart dat er zo in de Venrayse gemeenschap en door de lokale overheid gesproken wordt over Loek Nelissen, dit doet Nelissen te weinig eer. Iedereen die hem gekend en meegemaakt heeft, praat met ontzag en eerbied over L.A. Loek is zijn zoon, ook een heer, maar hij kan niet tippen aan zijn vader.

Als ex-ambtenaar weet ik hoe het beleid tot stand komt, door medewerkers die niet van de hoed en de rand weten, wat hen niet euvel te duiden is omdat zij meestal niet uit de gemeente zelf afkomstig zijn. PS; het een en ander geldt ook voor de Loek Nelissen-ondernemersprijs. Ik krom mijn tenen alleen al aan de berichten en ik weet zeker dat er vele inwoners van Venray zo met mij denken. Hopende dat een en ander toch nog 'goedkomt', wacht ik op de uitnodiging van de onthulling van de straatnaam.

Piet van der Voorn, Venray.


Giraffenverblijf gaat open

Overloon | Op vrijdag 7 juli opent Zoo Parc Overloon zijn nieuwe giraffenverblijf.

In het ruime gebied komen drie vrouwelijke netgiraffen samen met een groepje Brazzameerkatten, een Afrikaanse apensoort, te wonen. Nu zijn daar al wilde honden, cheetah's en leeuwen te zien.

Zowel de giraffen als de brazzameerkatten worden behalve voor het vermaak van de bezoeker gebruikt voor een Europees fokprogramma. Op die manier moeten de soorten, die allebei in de natuur worden bedreigd, beter worden beschermd.

Onderdeel van de nieuwe inrichting is een expeditiebus waarin bezoekers de giraffen kunnen voeren. Bezoekers kunnen de dieren straks zowel in hun binnenverblijf als op de grote vlakte van heel dichtbij bewonderen.


Steun toeristische ondernemers

Venray | De provincie Limburg helpt ondernemers in de toeristische sector. Enerzijds om hun ondernemerschap te versterken en anderzijds met het maken van goede bedrijfsplannen. Voor beide is provinciaal geld beschikbaar, in totaal 2 miljoen euro.

Toerisme is een belangrijke economische motor van Limburg. Het is een sector waar jaarlijks miljarden euro's worden omgezet en waarin bijna 40.000 mensen hun brood verdienen.

"Vanwege dat grote economische belang gaat de provincie de ondernemers een handje helpen", zegt gedeputeerde Eric Geurts van Toerisme. "We doen dat met een programma dat met input van de ondernemers zelf is gemaakt." Aan het actieplan 'Versterken ondernemerschap' zijn financiƫle middelen verbonden. Een deel van deze middelen is bestemd voor de uitvoering van twee subsidieregelingen, die vanaf begin juli in werking treden.

De eerste subsidieregeling, 'Stimuleren investeren in de toekomst door toeristische ondernemers', zet in op het versterken van de kwaliteit van de toeristische ondernemingen in Limburg. Terwijl de andere regeling, 'Versterken kwaliteit toeristisch aanbod', inzet op versterken van het toeristische aanbod in de provincie.

Vanaf begin juli kunnen ondernemers daadwerkelijk een subsidie aanvragen. Dan worden de twee nieuwe regelingen gepubliceerd in het Provinciaal Blad en op de website van de provincie Limburg, www.limburg.nl.