Afbeelding
Foto:

Afscheid van Raayland College

Venray | Stan Schaekens, hoofd administratie, Joke Brands, medewerkster leerlingenadministratie, en Jan Strijbos, docent Handel en Administratie, nemen afscheid van het Raayland College.

Zij maken gebruik van het keuzepensioen. Op vrijdag 30 juni biedt het Raayland College medewerkers en genodigden de gelegenheid om persoonlijk van de drie afscheid te nemen. Van links naar rechts op de foto: Jan Strijbos, Stan Schaekens en Joke
Brands.


Prijs voor Rangel

Venray | De Nederlands jazzzanger, acteur en presentator Edwin Rutten heeft zondag in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas in België de Gouden Label-aanmoedigingsprijs van Klassiek Centraal uitgereikt aan pianist Rangel Silaev uit Venray.

Het was een mooi weerzien tussen Edwin Rutten (74) en de inmiddels 17-jarige pianist. Acht jaar geleden kreeg hij uit handen van hem de Mozartprijs uitgereikt.

Tijdens de prijsuitreiking voerde de jonge pianist en componist 'Erlkönig' (Schubert Liszt) en zijn eigen compositie Hymne voor Vrede op.

Hymne voor vrede is door Rangel geschreven als een oproep voor vrede en rust in de wereld. Daardoor heeft hij 'drie volksliederen op het einde van dit stuk in elkaar gemixt om te laten zien dat ongeacht deze volksliederen en landen van elkaar verschillen ze toch bij elkaar passen.

De prijsuitreiking kwam na een lovende recensie van Klassiek Centraal over het pianorecital van Rangel in Antwerpen op 11 februari 2017. Deze recensie heeft Rangel weer gestimuleerd om verder te gaan en zijn eigen muziek steeds meer tijdens zijn concerten aan het publiek te laten horen.


Alzheimer Café Venray open

Venray | Het Alzheimer Café Venray is op maandag 10 juli weer open.

Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. Het thema van de avond is: Vakantietijd! Er is geen gastspreker, maar de avond staat in het teken van elkaar ontmoeten en samen ervaringen delen. Het Alzheimer Café Venray vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray.

De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. Informatie: Joke Halmans, telefoon 06-53730515.