Motorcrossers op het podium

Geldermalsen | Joey van der Zanden (Wanssum) heeft tijdens wedstrijden om het NK 85cc grote wielen een tweede plaats behaald.

Van der Zanden behaalde in de manches een derde en een eerste plaats. Hij eindigde hiermee voor Nick van Loon (Meerlo), die een derde plaats behaalde in het dagklassement. Voor kampioenschapleidster Britt Jans-Beken (Wanssum) verliep de wedstrijd minder. Ze behaalde in de eerste manche een tweede plaats, maar viel in de tweede manche uit. Ze blijft wel aan de leiding staan in de tussenstand van het NK. Door een blessure was Amber Simons (Well) afwezig. Hierdoor nam Van Loon de tweede plaats over voor Simons en Van der Zanden. Bij de quad inters deed Romé Huibers (Oirlo) goede zaken. Hij werd tweede in het dagklassement en blijft met een ruime voorsprong aan de leiding staan in de tussenstand voor het NK.

Uitslagen: Geldermalsen (MON) NK quads standaard: 5. Diego Hanen (Venray)

NK 85cc grote wielen: 2. Joey van der Zanden (Wanssum). 3. Nick van Loon (Meerlo). 5. Britt Jans-Beken (Wanssum)

NK MX 2 Jeugd: 9. Juup Tax (Wanssum)

NK Quads inters: 2. Romé Huibers (Oirlo). 4. Johan Gommans (Oirlo)

NK MX 2 inters: 14. Bart Pijpers (Wanssum)

NK MX open nationalen: 22. Jop Koopmans (Holthees)

NK MX 2 nationalen: 6. Jules Deenen (Wanssum)

NK MX open senioren: 10. Maik Hubers (Venray). 20. Koen Pijpers (Wanssum)

NK MX 2 junioren: 5. Juup Tax (Wanssum). 13. Dave Thielen (Veulen). 28. Stan Bongers (Castenray)

Valkenswaard (KNMV): NK quads: 3. Wout Smits (Ysselsteyn). 10. Daan van Rijswijck (Oirlo)

Winterswijk (KNMV): NK 65cc grote wielen: 16. Sidney van der Aa (Leunen)

NK 85cc grote wielen: 22. Nick van Loon (Meerlo). 37. Kimberly van der Aa (Leunen).


Ingezonden

JouTou

Venray | Jouw column is totaal misplaatst, beledigend en gebaseerd op gebrek aan kennis. Het lijkt meer een promoten van jouw partij. Ik heb veel respect voor Martijn van der Putten, maar dit een succes noemen is respectloos naar anderen toe. Het wordt een elitepark, waar geen plaats is voor sociale huur en sociale organisaties. Jarenlang zijn veranderingen tegengehouden. Diverse partijen hebben geprobeerd iets met het park te doen en te investeren, zoals Wonen Limburg. Er zijn miljoenen aan subsidies gegeven door het College sanering zorg' (de eigenaar) aan VvGI (geld dat aan de zorg werd onttrokken) voor het zogenaamde onderhoud en bewaking. Ondanks dat zijn minimaal vijf panden zo verwaarloosd dat ze gesloopt moeten worden; kapitaalvernietiging. VvGI heeft rond de 20 à 30 adviseurs geraadpleegd: wat heeft dit wel niet gekost? Als je dit alles bij elkaar rekent zal er waarschijnlijk een negatieve opbrengst zijn voor het park. Omdat deze subsidie stop wordt gezet, heeft VvGI opeens haast, terwijl ze jaren met de armen over elkaar hebben gezeten. Dan de politieke rol: onder meer het CDA heeft jaren de voorgestelde verandering aan het bestemmingsplan tegengehouden, ze mochten niet aangepast worden. De reden was onder meer dat men niet geloofde in de krimp. De voorspelling was in 2010 nog een krimp van -3.65 procent, die in 2016 is teruggebracht naar -0.01% (bron Etil). Hoera, ze hebben gelijk gehad. Maar wat doen ze nu? Ze gaan van 285 woningen inclusief sociale huur (verwijzing in bestemmingsplan naar ambitiedocument van VvGI en Wonen Limburg) naar 178 in nieuw voorstel. En dan maar de vinger wijzen naar Wonen Limburg dat men niet wil bouwen. Ik wil eindigen met Joutou. Wat jij doet is beledigend naar deze mensen toe, het is begonnen als een spontane actie vanuit deze mensen. Zij maken gebruik van een regel uit de huidige bestemmingsplan die recentelijk 4 april jis getekend door B&W (dus ook Martijn). Op pagina 19. betreffende de toekomstvisie St. Anna staat de volgende regel(oproep): 'toekomstige bezoekers en bewoners van het st. Annapark laten meedenken bij het realiseren van hun wensen'. En dit is precies wat men doet, er zijn nu al 4000 handtekeningen. Het park dient er voor iedereen te zijn en niet alleen voor de happy few en commerciële partijen. Mensen uit Venray hebben een gevoel bij het park, negeer dit niet. Daarbij komt, dat het geld wat in het park is gestoken maatschappijgeld is, waar wij als inwoners aan hebben meebetaald. Daar mag best iets voor terugkomen. Door onder meer Joutou op St. Anna een plek te geven.

Fons Merken, mede namens het actiecomité Behoud Joutou voor het St. Annapark.