Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie om kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Toon Koonings, telefoon (0478)581729. Zaterdag 1 Juli mis zingen om 18.00 uur in de Paterskerk.

Venrode Voices

Ruim veertig vrouwen zingen popsongs, musicals en ballades. De repetitie is elke woensdag. Voorbereidingen voor de uitvoering van Hair zijn in volle gang. Meer weten over het popkoor of een optreden boeken? Bezoek www.venrodevoices.nl of neem contact op met het secretariaat via e-mail secretariaat@venrodevoices.nl.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities op woensdag zijn van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Confetti is nog op zoek naar mannenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Kamerkoor Venray

KamerKoor Venray is nog op zoek naar leden. Alle stemmen, maar vooral sopranen, alten en tenoren zijn van harte welkom. Het repertoire varieert van klassiek tot modern en van alle tijden. Nieuwsgierig? Kom dan eens vrijblijvend naar een repetitie op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor aanmeldingen en meer informatie: Hans van Aalst, telefoon
06-55388680.

Gemengd koor Het Zonnelied

Op zondag 2 juli zingen van de mis om 11.00 uur. Inzingen om 10.30 uur. Repetitie op maandag van 20.00 tot 22.00 uur in de Paterskerk. Afmelden kan bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een repetities op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Venray's Mannenkoor

Donderdagen 29 juni en 6 juli vanaf 19.30 uur repetities in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-28159568. Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Zangers van St. Frans

Repetitie voor alten en sopranen op vrijdag 30 juni om 19.15 uur. Om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te zingen tot 21.15 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Dinsdag 4 juli om 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen tot 20.00 uur. Daarna komen er nog enkele mannen voor de stemvorming tot 20.30 uur. Zondag 9 juli zingen in de Paterskerk. Jongens en meisjes vanaf acht jaar, die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom. Afmelden bij A. de Vries via telefoon 06-53807921.

Koor Chrisko

Wekelijks repetitie op maandag om 19.30 uur. Zaterdag 15 juli 18.00 uur heilige mis in Paterskerk. Daarna vakantie tot 10 september. Bezoek www.chrisko.nl voor verdere informatie of informeer bij Marly de Haart via telefoon 588176 of Norma Ansinger via telefoon 585234.

Vocal Group Transparant

De volgende repetitie is op woensdag 5 juli van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve in Venray. Op woensdag 12 juli is de traditionele open repetitie waarbij iedereen van harte welkom is. Daarna is er zomerreces. Er is dan te horen hoe een repetitie met bijna honderd koorleden verloopt. De aanvang is om 20.00 uur en vanaf 21.15 uur is er de mogelijkheid om na te praten. VGT is een gemengd koor, heeft een eigen dirigent en vocale coach.

Voor meer informatie: secretaris Lea Rongen, telefoon (0478)580017 of 06-43448942 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Zie ook www.vocalgrouptransparant.nl.

Computerclub

De computerclub houdt elke vrijdag een clubavond in 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 68 in Venray. Wie een probleem met de computer heeft kan terecht op de clubavond. Neem alleen de computer mee; beeldscherm en toetenbord zijn aanwezig. Wordt het probleem verholpen, dient tien euro te worden betaald. E-mail info@computerclubvenray.nl, zie ook
www.computerclubvenray.nl.

Kienen Wijk Zuid

In het wijkgebouw aan de Beukenlaan 4 in Venray wordt op vrijdag 30 juni vanaf 20.00 uur een kienavond gehouden.

Match

Match voor Vrijwilligers is voor de Protestantse Gemeente Venray op zoek naar zorgmaatjes en een coördinator. Omschrijving vacature: Ze zijn regelmatig in het nieuws, kwetsbare mensen met een klein netwerk, die door veranderingen rondom de zorg in de maatschappij tussen wal en schip dreigen te raken. Je vindt ze overal in de samenleving, maar in eerste instantie wordt vooral gedacht aan ouderen en mensen met een beperking, of chronisch zieke mensen en mensen met psychiatrische problematiek. Deze mensen hebben allemaal hun eigen verhaal en ervaringen. Ben je hier benieuwd naar, wil je liever met ze praten dan over ze praten? Herken je het gevoel "Hoe kan ik van waarde zijn voor een ander?" of de vraag "Wat maakt contacten waardevol, wat heeft voor mij betekenis in betrekking tot de ander? Maar ook: hoe kan zo'n contact mijn leven verrijken? Als bovenstaand verhaal u aanspreekt is zorgmaatje worden mogelijk iets voor u. Vanuit een aantal kerken in Venray en Horst is het initiatief genomen om te kijken of er een zorgmaatjesnetwerk kan worden gevormd. Dit is een netwerk van mensen die in een zorgafhankelijke situatie zitten en geen of een klein netwerk hebben en mensen die bereid zijn om tijd voor hen vrij te maken. Dit om samen te ontdekken hoe ze elkaars medemens kunnen zijn. Ze komen graag in contact met mensen die zorgmaatje willen worden en met iemand die het leuk lijkt om coördinator van de zorgmaatjes te worden. Er zijn profielen voor zorgmaatje en coördinator beschikbaar, op te vragen via e-mail diaconie.pkn-venray@difra.nl. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray. Telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.

Oud papier

In de wijken De Brabander en Veltum wordt op vrijdag 30 juni oud papier opgehaald. Bij De Brabander ook de Overloonseweg grenzend aan die wijk. Om 9.00 uur wordt er begonnen met het inzamelen. Voor Veltum betreft het het gebied gelegen tussen Langstraat/Hoebertweg, Weg in de Berg, Kempweg en Westsingel. Hier starten de ophaalwerkzaamheden om 13.00 uur. Het papier tijdig en goed gebundeld aan de straatkant gereed zetten.

De Locht

In museum De Locht in Melderslo worden op zondag 2 juli ambachten gedemonstreerd. voor kinderen is er een museumspeurtocht en een miniatuurkermis. De muziek komt van Senioren Express. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.