Afbeelding
Foto:

Venray Lokaal: daad bij woord

Venray | Venray Lokaal stelt de inwoners van Venray centraal. Het verkiezingsprogramma wordt geschreven op basis van de input van de burgers .

Op deze manier zet de politieke partij kracht bij het daadwerkelijk invulling van haar beginselprogramma: De inwoner van Venray staat als mens centraal. Onder de vlag van Venray Lokaal haalde inVENtief en PP2 vorige week zaterdag een schat aan informatie op tijdens hun eerste forum: de Spiegel van Venray. In de open binnentuin van de Witte Hoeve werd aan een 'afspiegeling van de Venrayse samenleving' gevraagd: Wat vindt u de komende vier jaren belangrijk voor Venray?

Allerlei items kwamen aan bod. Hele luchtige, maar ook diepgaande gesprekken werden (in bewust) kleine groepjes gevoerd. Na een gezellige lunch werd plenair uitgebreid gesproken op welke wijze deze doelen bereikt kunnen worden. Veel praktijkvoorbeelden onderbouwden de motivatie.

Bij de evaluatie van de bijeenkomst kwamen vele lovende reacties naar voren. De aanwezigen bleken zich eindelijk eens gehoord te voelen. Ze toonden zich ook bereid nog eens vaker mee te willen denken. Op naar het volgende forum, dat op 11 september staat gepland. Aanmelden hiervoor is nog steeds mogelijk.

'Niet wat de partij wenst, maar wat de burger wil'. Als je dit wil bereiken, is een eerste vereiste dat je deze inwoner aan het woord laat. Venray Lokaal wil dit onder meer bereiken middels kleine fora's. Geen G1000 of Burgertop, maar verschillende fora 's met inwoners, ondernemers en doelgroepen om zo aan unieke informatie te komen welke veel inwoners van Venray bezighoudt. Met deze intentie is Venray Lokaal ook regelmatig bij allerlei evenementen van de partij en in het centrum van Venray. Zoals op de weekmarkt van Venray. Verder worden ook de sociale media uitgebreid gevolgd.