Afbeelding
Foto:

Spelende kinderen officieel onthuld

Venray | In het bijzijn van genodigden is vrijdagmiddag het verloren gewaand kunstwerk Spelende kinderen onthuld. De creatie is gemaakt door kunstenaar Piet Schoenmakers uit Beesel. Het beeld is onthuld door Jacqueline van den Heuvel, oud-bestuurslid van Jong Nederland Venray en voormalige lerares van de Henseniusschool en door Eric Geuyen, secretaris van Jong Nederland Venray.

Dit kunstwerk hing oorspronkelijk in de hal van de oude Henseniusschool aan het Kennedyplein en voelt daardoor voor vele Venraynaren als historisch en nostalgisch. Na sluiting van de school raakte het beeld echter in de vergetelheid en verdween het. Jacqueline van den Heuvel ging vervolgens op onderzoek uit. Zij ontdekte dat het kunstwerk nog moest bestaan en waar het inmiddels, na vele omzwervingen, uiteindelijk was opgeslagen. Het bestuur van Jong Nederland Venray werd benaderd met de vraag of het beeld wellicht bij de jeugdvereniging een permanente plaats kon krijgen. "Het idee om dit historische beeld weer zichtbaar te plaatsen, sprak ons direct aan. De naam van het beeld geeft meteen weer wat wij bij onze vereniging doen. Het beeld kwam bij ons in vijf stukken aan en was wit geverfd. We hebben het beeld laten restaureren en zwart laten verven. Dat was immers de originele kleur. De restauratie is verricht door Stichting Kruisen en Kapellen Venray. We zijn er trots op dat we hiermee een beetje Venrayse kunstgeschiedenis terug kunnen laten komen in ons clubgebouw", aldus Eric Geuyen. Jong Nederland Venray is een jeugdvereniging die zich ten doel stelt op een veilige, leuke en speelse manier eigentijds jeugdwerk te bieden voor jongeren in de leeftijd van 5 t/m 17 jaar. Jong Nederland Venray is lid van de provinciale organisatie JongNL Limburg, waar wekelijks in 43 afdelingen 4700 kinderen onder begeleiding van 1700 eigen opgeleide vrijwilligers het spel van Jong Nederland spelen. Dit spel wordt gespeeld in spelvormen op het gebied van spel en sport, creativiteit, natuur en buitenleven.


Lourdesreis

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 2 t/m7 september naar Lourdes met het vliegtuig. Er wordt verbleven in een hotel, waar diverse faciliteiten aanwezig zijn voor rolstoelen en er zijn aangepaste kamers. Er gaan verpleegkundigen mee voor begeleiding en zorg. Ook zijn er Nederlandse artsen voor eventueel consult of behandeling. De reis is bedoeld voor zieke, maar ook voor gezonde mensen, jong of al ouder. Voor wie CZ-verzekerd is, kan een hoge korting worden aangevraagd. Informatie: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676 of 06-23532814, of Gertie Jeuken, telefoon (0478)510509. Zie ook www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.