Gouden Leeuwplein moet openblijven

VENRAY | De wens van D66 om het kale Gouden Leeuwplein gezelliger in te richten is niet haalbaar. Want de komst van groen, straatmeubilair of speelvoorzieningen staan volgens de gemeente de multifunctionaliteit in de weg.

Het plein in de Gouden Leeuw wordt voornamelijk gebruikt als evenemententerrein, zoals bij de kermis. Bij grote evenementen op het Schouwburgplein of Henseniusplein worden hier de voertuigen gestald. Dat geldt ook voor de carnavalswagens na afloop van de grote optocht op maandag in Venray. De verwachting is dat er meer evenementen op het Gouden Leeuwplein georganiseerd worden. Vooral omdat door de herinrichting het stadspark bij de Grote Kerk hiervoor niet meer kan worden benut.

Het college erkent dat de belevingswaarde van het Gouden Leeuwpad en het plein 'gering' is. Het leegkomen van het pand van Albert Heijn heeft dit versterkt. In de centrumvisie staan plannen voor een opwaardering. Zo zou de bibliotheek als publiekstrekker kunnen verhuizen naar het gebouw van Albert Heijn. B en W melden binnenkort met een plan naar buiten te komen.