Afbeelding
Foto:

Danshuis Venray open

Venray | Danshuis Venray heeft een gevarieerd dansaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor iedere leeftijd is er aanbod, waarbij doorstroming naar een volgende groep goed aansluit.

Het belangrijkste doel is de leerlingen de technieken van ballet en dans aan te leren en het dansgevoel te ontwikkelen en in een vriendelijke sfeer plezier te laten beleven aan dans en muziek.

Myrna van Rens draagt de artistieke en pedagogische verantwoordelijkheid. Bovendien verzorgt zij als choreograaf de dansen voor shows en voorstellingen. Door haar academische achtergrond zijn vakkennis, pedagogische deskundigheid en verantwoorde fysieke begeleiding binnen de dansschool gewaarborgd. "Mijn motivatie haal ik uit het plezier dat de leerlingen beleven aan dans. Ondersteuning bieden bij hun ontwikkeling en de principes van dans bijbrengen. Er is toch niks mooiers!" Tijd, kracht, ruimte en lichaam: de pijlers van dans. Danshuis Venray verenigt deze essentiƫle onderdelen in het gevarieerde dansaanbod voor jong, oud, amateur en professional. Karin Groenen: "Iedere dag bezig zijn met hetgeen je het liefst doet, is een voorrecht. Dat ik mijn kennis en ervaring van dans ook nog eens mag overbrengen op anderen maakt mijn liefde voor het vak compleet."

Of het nu gaat om kennis maken met dans of juist het zoeken naar verdieping er van. Persoonlijke ontwikkeling en plezier beleven aan dans staan centraal. Betrokken en gekwalificeerde docenten maken dit mogelijk. De docent kinderdans en dancefit is Eva Rutten. Al vanaf haar vierde is Eva bezig met dans. Niet verwonderlijk dat ze er meer mee wilde gaan doen. Eva is een echte duizendpoot. Energiek, doelgericht en doorzettingsvermogen vatten haar aanpak samen. "Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, daar geniet ik iedere dag van. Iedere week kijk ik er weer naar uit om alle leerlingen mee te nemen in de wereld van dans."

Danshuis Venray verzorgt cursussen peuter en kleuterdans, kinderdans, klassiek ballet, jazz dance en moderne dans. Dancefit , streetdance en spitzentechniek. (Kunst) schoolprojecten en kinderfeestjes. Meer info: www.danshuisVenray.nl.

Foto: Henk Lammen.