Extra avond open nog niet definitief

VENRAY | In de raadsvergadering van 4 april drong een raadsmeerderheid aan op snelle invoering van een extra avondopenstelling van het gemeentehuis. De opening op alleen maandagavond is niet voldoende om de burgers vlot en goed te bedienen. Maar een tweede avondopenstelling blijkt niet een-twee-drie geregeld te zijn.

Pas in het vierde kwartaal van dit jaar wordt een besluit genomen over een definitieve avondopenstelling op woensdag. In de afgelopen weken was het gemeentehuis al op enkele woensdagavonden geopend. Er blijkt meer bij te komen kijken. Zo moeten er nieuwe dienstroosters komen en personeel worden aangenomen en opgeleid. Bovendien is instemming van de ondernemingsraad nodig. De extra woensdagavonden zijn tot nu toe gedraaid op vrijwillige basis van de medewerkers. De balies in het gemeentehuis zijn momenteel op maandag geopend van 12.00 tot 20.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

De VVD zegt in de reactie op de voorjaarsnota dat burgers en ondernemers nog steeds worden geconfronteerd met een slechte bereikbaarheid. De liberalen vinden dat het gemeentehuis iedere werkdag van 8.30 tot 18.00 uur open en telefonisch bereikbaar moet zijn. Plus twee avondopenstellingen tot 20.00 uur. Samenwerking pleit al langer voor ruimere openingstijden en een betere bereikbaarheid.

inVENtief wil nog een stap verdergaan. In het nieuwe college, na de verkiezingen van maart 2018, zou een wethouder 'service voor inwoners' in zijn portefeuille moeten krijgen. Momenteel vallen de publieksdiensten onder burgemeester Hans Gilissen.

Behalve een extra avondopenstelling zijn er ook andere mogelijkheden om de service te verbeteren. Zo wil de gemeente invoeren dat aangiften van geboorte of overlijden en melding van een huwelijk voortaan digitaal kunnen worden gedaan.


inVENtief wil Venrayse stemwijzer

VENRAY | inVENtief wil dat er in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 een Venrayse kieswijzer komt.

Met een stemwijzer kunnen de kiezers een beter oordeel vormen over de politieke partijen. Aan de hand van stellingen, over belangrijke zaken die spelen in de gemeente, worden kiezers naar hun mening gevraagd. Na het invullen is te zien met welke partijen er de meeste overeenkomsten zijn. Volgens fractieleider Tino Zandbergen is zo'n objectieve stemwijzer dringend nodig. "Want het wordt steeds meer duidelijk dat de inwoners van Venray door de bomen het bos niet meer zien."

Voor de op 15 maart gehouden Tweede Kamerverkiezingen werd de landelijke kieswijzer 6,8 miljoen keer helemaal ingevuld.