Edwin Hollanders  van pannenkoekenhuis de Perdstal aan het woord.
Edwin Hollanders van pannenkoekenhuis de Perdstal aan het woord. Foto: Delene van Helmond

Geslaagde Roefeldag

Venray | Ruim 400 kinderen van groep acht van 14 Venrayse basisscholen genoten vrijdag volop van de tweede Roefeldag van Venray.

Samen met Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) organiseerde Kiwanis Club Rooyse Ladies deze ontdekkingsreis langs ruim 120 bedrijven in Venray en omgeving. Een dag die dankzij de spontane en enthousiaste inzet van de medewerkers van deze bedrijven, vele ouders en de Rooyse Ladies wederom een groot succes is geworden.

Na een korte maar intensieve warming-up, gegeven door Jorianne Janssen van Dansschool Janssen, gaf presentator van de ochtend (en meester) Rob van Lieshout het startsein van de tweede Roefeldag vanuit de Evenementenhal in Oostrum. Bestuursvoorzitter van de SPOV, Marcel Reulen, benadrukte bij de opening dat het belangrijk is voor deze jonge leerlingen om te kunnen zien wat je later kunt worden en wat je daarvoor moet doen. "Het is heel moeilijk voor een 12-jarige om nu al die keuze te moeten maken. Dus het is fijn te kunnen zien welke beroepen er zijn en een idee te krijgen wat je later wel of juist niet wilt." Gepakt en gezakt met iets lekkers voor tussendoor, gingen de enthousiaste kinderen op pad naar de bedrijven. Het was een heel puzzelwerk om alle groepjes op de juiste tijden bij de deelnemende bedrijven te krijgen, maar met de hulp van onderwijzers, ouders en de Kiwanisleden verliep dit allemaal perfect.