Afbeelding
Foto:

Vierde plaats Joe Maessen

Holten | Voor de regionale quadrijders stond afgelopen zondag een wedstrijd voor het NK en ONK quads op het programma in het Overijsselse Holten. Bij het ONK verschenen Johan Gommans (Oirlo), Romé Huibers (Oirlo) en Joe Maessen (Ysselsteyn) aan het starthek.

In de eerste manche pakte Joe Maessen (foto) de kopstart. Maessen hield enkele ronden de leiding vast, maar moest hij halverwege de manche het tempo laten zaken door een blessure die hij drie weken terug in Duitsland heeft opgelopen. Hierdoor moest hij Marc de Vries (Zevenhoven) en Ricardo Phoelich (Wychen) voorbij laten gaan en eindigde hij als derde in de manche. Achter hem eindigde Romé Huibers op een vijfde plaats.

In de tweede manche was Romé Huibers als snelste weg van de regionale rijders. Hij legde hiermee een mooie basis om in deze manche als vierde te eindigen. Maessen had een mindere start en moest genoegen nemen met een zesde plaats in de manche.

In het dagklassement eindigde Maessen als vierde net voor Huibers, die vijfde werd. Johan Gommans behaalde met een negende en elfde plaats in de manches een achste plaats in het dagklassement. Bij het NK quads (KNMV) was Daan van Rijswijck de enige regionale deelnemer. Voor van Rijswijck werd het een dag om snel te vergeten. In de eerste manche reed hij achter op een concurrent waardoor hij op een ronde achterstand kwam. Van Rijswijck reed de manche nog wel uit, maar kon de tweede manche niet meer van start gaan door een kromme stuurstang.

Foto: Maycel de Bruijn.