Afbeelding
Foto:

Bedden voor Helpende Handen

Chennai | Na een lange boottocht, via de Middellandse Zee en het Suezkanaal, is het containerschip met de ziekenhuisbedden zaterdag eindelijk aangekomen in de haven van Chennai.

Na de nodige douaneformaliteiten werd de container vrijgegeven. Omdat de container e hoog was, hij kon niet onder de vele elektriciteitsdraden door, moesten de spullen overgeladen worden in een klein vrachtwagentje. Steven Vidyaakar en zijn mensen van Helpende Handen, een project dat vanuit Venrayal jaren wordt ondersteund, stonden verbaasd hoeveel er in deze enorme container geladen was: 50 bedden, matrassen, nachtkasjes, een beval-bed, medicijnkarretjes, een rolstoel, krukken, thermometers, tandarts-benodigdheden, twee microscopen, hoeslakens, etc. Zij waren erg opgetogen over deze meer dan welkome overwegend tweedehands ziekenhuisbenodigdheden uit Nederland.


Themawandeling muziekjaar

Deurne | VVV Deurne houdt op zondag 2 juli een muzikale verrassingstocht met als thema Deurne Muziekjaar.

Onder leiding van een VVV-gids beleven de deelnemers een stukje muzikaal heden en verleden van het dorp. De wandeling eindigt op de Markt bij Plein Vijf, waar zanger Bart van Lierop op z'n Brabants afsluit. Deelname gratis, aanmelden verplicht. Opgeven kan bij VVV Deurne tot 1 juli 14.00 uur of via telefoon (0493)323655. De wandeling start om 15.00 uur vanaf de VVV Deurne aan de Markt 14. Kijk voor informatie op www.muziekjaar.nl.