Meeting Corvette op Raceway

Ysselsteyn | Heartbeat Corvette Club houdt op zondag 25 juni haar Meeting Zuid op Raceway Venray in Ysselsteyn. De meeting begint om 12.00 uur.

"De Heartbeat Corvette Club is een jonge, vriendelijke club die meetings organiseert, een eigen clubblad uitgeeft en leden helpt met elke denkbare vraag over de Corvette. We hebben inmiddels zo'n 500 leden die kunnen helpen met (technische) vragen en waarmee iedereen lekker kan kletsen over deze erg besmettelijke ziekte, Corvette-fever", zegt Dennis Rosendaal, regiocoördinator zuid van de autoclub. De club is opgericht in februari 1993, het jaar dat de Corvette 40 jaar bestond, voor en door liefhebbers van de Chevrolet Corvette. Rosendaal: "Het is de enige club in Nederland die zich alleen met de Corvette bezighoudt. Er zijn leden met een auto, die deze graag tonen op een meeting, gemiddeld zes per jaar door heel Nederland, en daar ook elkaars auto willen bewonderen. Er zijn echter ook leden die geen auto hebben en er misschien ooit weleens eentje willen kopen. Ten slotte zijn er nog de leden die geen auto hebben en er ook nooit een zullen kopen, zij willen alleen zo veel mogelijk te weten komen over de auto, modellen verzamelen of documentatie sparen." Op Raceway Venray kunnen de deelnemers zich vanaf 12.00 uur naar hartenlust uitleven op de ¼ mile binnenbaan en de ½ mile oval, ook wel bekend als de snelste oval in Europa. Voor de liefhebbers is er een parcours uitgezet ze hun stuurmanskunsten kunnen beproeven.


Zwerfafval is geld waard

Venray | Heb jij een geniaal plan om het zwerfafval in de gemeente Venray aan te pakken? Doe dan mee met de ideeënwedstrijd 'Voor het oprapen' en maak kans op de hoofdprijs van 750 euro en daarnaast 1000 euro om het uit te voeren.

De gemeente Venray wil zich ontwikkelen tot een frisse en duurzame gemeente. Hierbij hoort een schone leefomgeving, waarbij men het belang inziet van het opruimen en voorkomen van zwerfafval. Alle jeugdsozen in de gemeente willen hieraan graag bijdragen. Zij zijn samen de organisatie ASS (activiteiten samenwerkende sozen) gestart om vanuit de jeugd de krachten te bundelen.


ASS schrijft een ideeënwedstrijd uit waarbij een beroep wordt gedaan op de creativiteit van alle inwoners van Venray. Of je nu scholier, student, ondernemer, of bij een vereniging hoort, iedereen mag meedoen. Belangrijk is dat de deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en met een bijzondere, verrassende oplossing komen waarmee blijvend afgerekend kan worden met het zwerfafval in Venray. Uit alle inzendingen worden de drie beste ideeën gekozen. Deze mogen hun plan uitvoeren (t.w.v. 1000 euro) en krijgen daarnaast een geldbedrag variërend van 300 euro voor de nummer drie tot 750 euro voor de nummer één. De drie beste ideeën van scholieren krijgen elk 150 euro. Het winnende idee biedt niet alleen een oplossing voor het zwerfafvalprobleem, maar is er ook vooral op gericht om een gedragsverandering tot stand te brengen, zodat Venray schoon blijft en bewoners zich bewust zijn van hun omgeving.

Voor meer informatie over de ideeënwedstrijd, kun je de Facebookpagina van ASS raadplegen: Zoek dan op Activiteiten Samenwerkende Sozen. De inschrijftermijn loopt tot 22 juli.


Cursus voor Zorgmaatjes

Venray | Op donderdagavond 6 juli 2017 organiseert de werkgroep Zorgzame Kerk van de kerken in Venray en Horst een cursus voor Zorgmaatjes. Deze avond wordt gehouden in Het Zonnelied, Kiosk 6 in Venray. Vanaf 19.30 uur staat de deur open. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Een introductie van deze methodiek maakt meteen duidelijk wat de kern is van het cursus Zorgmaatje die door de kerken in Venray en Horst wordt georganiseerd. Zorgmaatjes zijn personen die zich voor langere tijd willen verbinden aan kwetsbare mensen die langdurig zorgafhankelijk zijn. Zij gaan een vriendschappelijke relatie aan waarin trouw, gelijkwaardigheid en wederkerigheid centraal staan. Het gaat om elkaar nabij zijn, samen optrekken, zonder agenda. Er hoeft niets opgelost te worden, geen hulp verleend te worden.

Er wordt gezocht naar mensen die zich in kunnen en willen leven in de ander en een gesprek over de 'langzame vragen' niet uit de weg gaan. Daarmee wordt bedoeld levensvragen waar geen snelle antwoorden op zijn. Voor informatie en aanmelding neem contact op met Dionne Boks via e-mail dionne@difra.nl of met Nens van der Wijngaard via telefoon 06-23054875.


Toon Hermans Huis

Venlo | Het Toon Hermans Huis Venlo houdt op maandag 3 juli van 9.30 tot 11.00 uur meditatieve dans onder begeleiding van Kirsten Stockbauer.

Op woensdagmiddag 5 juli wordt onder begeleiding van een gids en enkele medewerkers van het Toon Hermans Huis Venlo een wandeling in de Ravenvennen in Lomm, met als onderwerp De Libellenroute, gehouden. Vertrek om 14.00 uur bij parkeerplaats Spikweien in Lomm of om 13.30 bij de Familiekerk aan de Belletablestraat in Venlo. Opgeven via telefoon (077)3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl. Zie ook www.toonhermanshuisvenlo.nl.