Afbeelding
Foto:

De schoen als kunstwerk

Venray | Art Shoes - shoes in contemporary art - is de grote zomerexpositie in Odapark. Een fascinerende dwarsdoorsnede over de schoen als kunstwerk. Als een antwoord van internationale en Nederlandse topkunstenaars op het gewone leven.

De schoen wordt in Art Shoes opgetild naar een ander niveau: kunst. Mode kruipt daar tegenaan, natuurlijk, maar kunst gaat een wezenlijke stap verder: er worden vragen gesteld. Opvallend veel kunstenaars zijn in hun leven met de schoen bezig geweest, zo zal deze zomer blijken in Odapark. Met sculpturen, schilderijen, grafiek en foto's van meer dan twintig kunstenaars, onder wie Andy Warhol (USA), Hans-Peter Feldmann (DE), Les Deux Garçons (NL), William Sweetlove (BE) en Iris Schieferstein DE.

Odapark-curator Pascalle Mansvelders: "Het gaat hier niet om modieuze gebruiksvoorwerpen, maar om de schoen in de rechtstreekse context van beeldende kunst. Hoe transformeert de dagelijkse werkelijkheid door oog en hand van de kunstenaar? De schoen in Art Shoes is te zien als het antwoord van de kunstenaar op het oh zo gewone waarmee we dagelijks de aarde betreden, de wereld aankunnen, en heel ver kunnen komen."

Tijdens Art Shoes zijn er voor basisscholen en middelbare scholen workshops voor de jeugd, waarbij de schoen in het centrum staat. Er gaan bijzondere rondleidingen plaatsvinden, met doe-activiteiten. In de Odashop zijn gedurende de periode van de tentoonstelling tevens bijzondere cadeaus te koop, gebaseerd op het thema 'schoen', en in het Odacafé zijn lekkernijen rond het thema verkrijgbaar. De opening van de expositie is op zondag 25 juni 2017 om 15.00 uur in Odapark Venray. Aansluitend vindt een performance plaats en om 16.30 uur start een rondleiding door de tentoonstelling met de curatoren, organisatoren en deelnemende kunstenaars.

De expositie is te bezoeken tot en met 29 oktober 2017.


Lourdesreis

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 2 tot en met 7 september met het vliegtuig naar Lourdes. Er wordt verbleven in een gerenommeerd hotel waar diverse faciliteiten aanwezig zijn voor rolstoelen en er zijn aangepaste kamers.

De reis is bedoeld voor zieke, maar ook voor gezonde mensen, jong of al ouder. Voor informatie: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676, 06-23532814 of bij Gertie Jeuken, telefoon (0478)510509.

Vrijdag staat bij de Plusmarkt in Landweert een informatiestand van de Lourdesgroep. Zie ook www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.