Gerda Wolters (links) en Miranda Daenen zijn al leuke spulletjes aan het uitzoeken.
Gerda Wolters (links) en Miranda Daenen zijn al leuke spulletjes aan het uitzoeken. Foto: Henk Lammen

Brukske Bruist: garagesale op 2 juli

Venray | Bewoners van wijken en straten die hun tweedehands spulletjes te koop aanbieden. Het fenomeen garagesale is niet nieuw. In Brukske hebben twee bewoonsters het initiatief genomen om de activiteit ook in deze wijk te introduceren. Op zondag 2 juli is het van 09.00 tot 15.00 uur de beurt aan de Venrayse wijkbewoners om dit idee van Gerda Wolters en Miranda Daenen glans te geven.

Door Henk Lammen

"Het idee om een garagesale te houden, is eigenlijk ontstaan uit een uit de hand gelopen opmerking. Voordat we het wisten waren we bezig om de organisatie van de activiteit op ons te nemen." Miranda Daenen lacht als het waarom van een garagesale in Brukske ter sprake komt. Samen met Gerda Wolters heeft ze wel meteen de schouders eronder gezet om de activiteit tot een succes te maken. "Via vooral verkoopsites op social media hebben we de bewoners in de wijk aangespoord om mee te doen", zegt Wolters.

"We kregen al heel snel vele positieve reacties en tot op dit moment zeventien concrete aanmeldingen. Ik ben optimistisch en ga er vanuit dat uiteindelijk minstens 50 bewoners meedoen." De twee vrijwilligers rekenen zich op voorhand niet rijk, maar zijn er van overtuigd dat er behoefte is aan een garagesale in Brukske.

Wolters: "Brukske Bruist is toch de slogan? Nou, daar spelen wij op in. Er zijn nu al bewoners uit zeven straten die zich hebben ingeschreven. Dat is een deel van de wijk, maar we hopen dat ook de rest van de straten aansluit. Als het weer een beetje meezit, weten we zeker dat de garagesale een succes wordt. We vinden het jammer dat er voor de volwassenen weinig wordt georganiseerd in de wijk. Wellicht is de garagesale voor andere wijkbewoners een stimulans om ook nieuwe activiteiten te organiseren."

De activiteit in Brukske scheelt niet of nauwelijks van garagesales in andere buurten. Het is volgens Daenen en Wolters ook niet de bedoeling zich te onderscheiden. "Het enige waar we door opvallen zijn misschien de ballonnen aan de naamborden van de deelnemende straten. Zodat de bezoekers weten waar ze terecht kunnen." Hoofdzaak is dat er een keur aan tweedehands producten tegen interessante prijzen worden aangeboden. Van speelgoed en kleding tot kunst, boeken, servies en curiosa. Bewoners stellen hun garage open of verkopen vanuit hun oprit, voortuin en trottoir hun spullen.

Voor Daenen en Wolters, beiden wonend in Brukske, is ook het sociaal aspect van het evenement belangrijk. "We leven hier in een multiculturele wijk. Als dit slaagt, moeten ook andere initiatieven in de wijk lukken. We hopen dan ook dat het gezellig wordt, saamhorigheid kweekt onder de bewoners. En zien de bewoners van buitenaf onze wijk ook van een andere kant. Vaak staat Brukske negatief in de publiciteit. Wij willen laten zien dat het ook anders kan."

Aanmelden voor de garagesale op zondag 2 juli kan nog via Facebook (garagesale Brukske) of via telefoon 06-22966908.