Lucien Peeters afgetreden

VENRAY | Lucien Peeters (CDA) is per direct gestopt als wethouder van de gemeente Venray. De 47-jarige Leunenaar was al van plan na de verkiezingen van maart 2018 niet meer terug te keren. Uiteindelijk heeft hij besloten deze raadsperiode niet af te maken. Op de dag af zes jaar nadat hij op dinsdag 21 juni 2011 werd geïnstalleerd als opvolger Patrick van der Broeck, diende hij zijn ontslag in.

Door Henk Willemssen

"Ik merkte dat mijn energie minder werd", zegt Peeters. "In het sociaal domein gaat weer veel veranderen. In de laatste commissievergadering was de aftrap van het nieuwe beleid. Omdat ik het vuur miste om dit te doen, kwam ik tot het besluit. Want ik wil niet een halfjaar op halve kracht doorgaan. Dat wil ik Venray, het CDA en ook mezelf niet aandoen."

Lucien Peeters kwam in januari 2010 in de gemeenteraad. Amper anderhalf jaar later solliciteerde hij naar de vakante functie van Patrick van der Broeck die naar de provincie Limburg vertrok. Als onervaren politicus kende hij geen makkelijke start. "Iedere baan kent zijn prachtige en lastige momenten. Die heb ik ook gehad. Maar ik had deze periode voor geen goud willen missen. Ik heb altijd geprobeerd dienstbaar en toegankelijk te zijn voor iedereen."

Lucien Peeters weet nog niet wat hij nu gaat doen. Voor 2010 was hij productmanager bij Hauzer Techno Coating in Venlo. "Die zes jaar zijn werkelijk voorbij gevlogen. Door de hectiek van de dag had ik weinig tijd en ruimte om na te denken. Daarvoor ga ik nu de komende vakantieperiode benutten. Om een keuze voor de toekomst te maken. Of ik ga terug het bedrijfsleven in. Of ik kies voor de zorg. Want de zorgsector is me enorm gaan aanspreken." Hij keert in elk geval niet terug in de politiek. "Nee, die ambitie heb ik niet. Maar zeg nooit nooit", houdt hij een slag om in arm.

Het CDA vergaderde gisteravond (woensdag) over de ontstane situatie. Fractieleider Toon Loonen werd dinsdag verrast door het nieuws. "Ik wist wel dat Lucien er nog niet uit was of hij na de verkiezingen door wilde gaan. Maar dit kwam toch als een verrassing." Volgens Loonen zijn er twee opties. Of de taken van Peeters worden verdeeld onder de andere collegeleden. Of er komt een interim-wethouder voor pakweg driekwart jaar. "Mijn voorkeur gaat uit naar het laatste. Het CDA heeft twee wethoudersposten en die willen we ook invullen. Bovendien is het ook een behoorlijk zware portefeuille."