Guido Pop zet aan voor een van zijn vele solo's.
Guido Pop zet aan voor een van zijn vele solo's. Foto: Henk Lammen

"Ik ben trots op dit team"

Venray-Tegelen 6-4 (3-2). Doelpunten Venray: Cornfiel Kroon jr. (3x), Guido Pop (2x) en Roy de Rijk.

Venray | De hockeyers van Venray wonnen zondagmiddag de belangrijke wedstrijd tegen Tegelen. Het duel tussen beide derdeklassers eindigde in een doelpuntrijke 6-4 zege voor de thuisploeg, die door deze winst degradatie wist te ontlopen. Deurne is gedegradeerd uit de derde klasse, Horst speelt komend weekend nacompetitie om lijfsbehoud.

Door Henk Lammen

Het team van coach Cornfiel Kroon sr. werd na afloop hartstochtelijk toegejuicht door de toeschouwers langs de dug-out van de Venrayse hockeyers. In een verzengende hitte werd een zwaarbevochten zege behaald en lijfsbehoud veiliggesteld. Het kostte echter bloed, zweet en tranen voor het piepjonge team tegen de ervaren hockeyers uit Tegelen. "Het was een lastige wedstrijd, zeker ook door de hitte. En het ging moeizaam, maar uiteindelijk hebben we het toch gered", pufte aanvaller Guido Pop na afloop van de hockeythriller op sportpark De Wieën. Venray had een opdracht voorafgaand tegen Tegelen: winnen. Of dit verlammend werkte op de jonge ploeg was niet aanwijsbaar, wel dat de gasten met twee treffers op rij in de beginfase brutaal de leiding namen. Alle goede voornemens aan Venrayse zijde waren aan diggelen. "Ik zag echt de bui al hangen, was bang dat de koppies gingen hangen", aldus Pop, slechts 21 jaar oud en toch al een van de routiniers. "Gelukkig kwamen we daarna sterk terug, maakten gelijk en voor rust zelfs nog 3-2." Belangrijke man in die wederopstanding was Cornfiel Kroon jr. die er twee keer als de kippen bij was om toe te slaan. Pop zelf scoorde op slag van rust de 3-2.

Kroon jr. was het ook die in de rust zijn teamgenoten oppepte. In de schaduw van het tweede veld hield hij zijn ploeg wakker. "Dit is de laatste wedstrijd van het seizoen. We geven zo dadelijk alles, 100 procent!", riep hij met stemverheffing. Zijn vader, Kroon sr., gaf de laatste tactische tips voor de laatste helft van een slopend seizoen. "Zorg dat we goed achter de bal staan en maak gebruik van onze snelheid. En speel met passie." Die boodschap was blijkbaar niet goed overgekomen, want de gasten maakten binnen enkele minuten na rust gelijk: 3-3. Na de treffer van de talentvolle Roy de Rijk maakte Tegelen opnieuw gelijk en drong de thuisploeg terug. Onder aanvoering van Pop en de onvermoeibare aanjager Kroon jr. kreeg het duel de noodzakelijke wending. Na een fraaie solo schoot Pop prachtig de 5-4 binnen, waarna Kroon jr. met zijn derde treffer van de dag de wedstrijd definitief op slot gooide. De zege bespaarde Venray een tripje naar Rotterdam waar komend weekend de nacompetitie voor handhaving wordt gespeeld. "Daar zaten we echt niet op te wachten. Het was al een loodzwaar seizoen, zeker ook door onze smalle selectie. Dat toetje kon ons echt gestolen worden. Ik ben echt trots op het team, de coach en het publiek dat echt met ons meeleefde. Dat we het seizoen zo hebben kunnen afsluiten." Pop was blij dat zijn ploeg in de slotfase de steun kreeg van talentvolle A- en B-jeugdspelers van de Venrayse hockeyvereniging. "Ja, die jongens waren echt top. Met heel veel talent, technisch heel goed, alleen fysiek natuurlijk iets minder. Maar dat komt echt goed." De impulsen vanuit de jeugd zijn volgens Pop, die met ruim dertig treffers topscorer werd van Venray, nodig om door te groeien in de komende jaren. "Met deze jonge jongens er bij, misschien nog enkele versterkingen van buitenaf, kan hier iets moois ontstaan. Ik heb er in ieder geval een goed geval over."