Lions: snoeien tegen kanker

Venray | Lions Club Venray gaat snoeiafval van taxussen verwerken voor de actie Snoei tegen kanker.

Bij Intratuin in Venray en Milieupark Venray kan tot 5 augustus taxussnoeisel worden ingeleverd. Lionsclub Venray heeft op beide adressen een goed herkenbaar inleverpunt ingericht. Hoveniers en particulieren met grote partijen kunnen de Taxus-telefoon 06-83870608 bellen, waarna Lions Venray het snoeisel komt ophalen. Met de actie Snoei tegen kanker kan worden bijgedragen aan de productie van een effectief geneesmiddel dat helpt bij de bestrijding van bepaalde kankersoorten. De werkzame stof paclitaxel kan alleen uit taxussnoeisel worden gehaald en tot medicijn worden verwerkt als het jong, zuiver en vers is. Uit taxusafval dat verontreinigd is door zand, steen, blad of hout kan geen paclitaxel gewonnen worden. Het is daarom heel erg belangrijk dat alleen jong, droog en zuiver snoeisel wordt aangeboden. Vang het snoeisel op een oud laken of een stuk plastic op. Lions Club Venray stelt grote draagzakken ter beschikking aan bezitters van taxushagen. Daarin kunnen ze het verse snoeisel verzamelen. Lions Club Venray steunt hiermee de strijd tegen kanker, maar ziet er daarnaast op toe dat de netto-opbrengst die ze voor het snoeisel krijgen van de farmaceutische industrie, gebruikt wordt voor andere goede doelen.

Zo steunen de Lions projecten voor kinderen die lijden aan spierdystrofie zoals onderzoeksprojecten, maar ook vakanties in het Tesselhuus voor kinderen met deze dodelijke spierziekte. Ook het hospice in Venray wordt ondersteunt. Op het eiland Texel staat een speciaal ingericht huis voor kinderen met spierziekten.


Sloop oude hoofdkantoor

Venray | Het oude hoofdgebouw van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg aan de Stationsweg verdwijnt deze nazomer uit het straatbeeld.

Op 28 augustus start de sloop van het karakteristieke gebouw. Vastgoedmanager Maaike van Lipzig: "Voor ons als organisatie een mijlpaal. Het verouderde pand paste niet meer bij onze huidige manier van werken; wij werken volgens het concept 'het nieuwe werken'. Het Dienstencentrum (de kapel), onze huidige werkplek, is een toekomstbestendig hoofdkantoor voor onze medewerkers. De kapel is duurzaam verbouwd en gerealiseerd vanuit de waardes 'verbinden', 'ontmoeten' en 'transparantie'. Met werk-, vergader- en ontmoetingsplekken, een wetenschappelijke bibliotheek en een werkcafé." In maart vond er een open dag plaats waar geïnteresseerden het nieuwe Dienstencentrum konden bezichtigen. Bij de sloop wordt de triomfboog die bij de entree van het voormalige hoofdgebouw staat behouden. Deze krijgt elders op Servaashof een nieuwe bestemming. Het groen wordt tevens behouden en/of herplaatst. Het gat dat ontstaat na de sloop wordt direct aangevuld en ingezaaid met gras.