Jozef en Anna van der Putten-Dirckx.
Jozef en Anna van der Putten-Dirckx. Oude foto

Jozef en Anna

Venray | Enige tijd geleden plaatste het LGOG Kring Venray e.o. de duizendste foto uit de collectie van Jan van der Putten op RooyNet.

De collectie verwierf vooral bekendheid door publicaties in Peel en Maas en tentoonstellingen in het Venrays Museum. Tijdens zijn leven heeft Jan van der Putten, die in 2006 overleed, een grote collectie opgebouwd met foto's van personen, families, straten en dorpen binnen de gemeente. Ook deze foto komt uit de collectie. Het is de trouwfoto van Jozef en Anna van der Putten-Dirckx, de ouders van Jan. En laat dat nu net de duizendste foto zijn die het LGOG Kring Venray e.o. op RooyNet plaatste.

Josephus Hermanus (Jozef) van der Putten werd geboren op 20 februari 1893 in Vierlingsbeek als zoon van Petrus Josephus van der Putten en Anna Maria Huberdina Claassen. Johanna Elisabeth (Anna) Dirckx werd geboren op 14 oktober 1897 te Leunen als dochter van Johannes Hendrikus Dirckx en Petronella Linders. Zij trouwden op 1 mei 1925 in Venray. Jozef was timmerman van beroep en werkte bij Van Aarssen in de Patersstraat. Ze gingen wonen op Kruisstraat 10 te Venray en kregen zes kinderen. Hun derde kind was Jan die bekend werd om zijn grote verzameling foto's van oud Venray. Hun dochter Diny huwde met Frits Linssen, een vakman wat het Venrays dialect betreft. Jozef overleed op 29 september 1979 en Anna op 31 oktober 1980 beiden in Venray.

Foto: Gemeente Archief collectie Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray