Triathlonteam ATV vijfde

Weert | Tijdens de stadstriathlon Weert behaalde het damesteam van Essen Optiek ATV afgelopen zaterdag een negende plaats met 96 punten.

Het Venrayse triathlonteam bestaande uit Anne Reintjes, Jacquie Gough, Karin Bouten en Mieke Reintjes steeg door dit resultaat van een zevende naar een vijfde plek in het wedstrijdcircuit. In de tweede divisie triathlon zuid staan nog drie wedstrijden op het programma. De volgende wedstrijd is op 24 juni in Oud-Gastel. In Weert gingen de triathleten van start op de OD (Olympic Distance). De OD bestaat uit 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen.

Voor de zussen Anne en Mieke Reintjes was het een bekend parcours waar tijdverbetering het doel was. De dames gingen van start in een deelnemersveld van 93 dames. Dit zorgde voor een gevecht in het water. Het zwemmen werd niet als prettig ervaren omdat er veel getrokken werd. De dames worstelden zich erdoorheen en begonnen in goede posities aan het fietsonderdeel: zes rondjes van in totaal 40 kilometer langs het kanaal met op de heenweg wind in en de terugweg de wind in de rug.

De eerste drie tijden tellen dus voor Anne, Jacquie en Karin was het flink doorzetten. Mieke bleef achter met fietsen en zou de wedstrijd uitmaken als back-up voor het geval er nog iemand uit zou vallen. Jacquie vloog over het hardloop parcours heen met een tijd van 45.12 minuten zette zij de zesde hardlooptijd neer en finishte als veertiende. Anne veroverde de zeventiende plaats en Karin de 65ste plaats.