Afbeelding
Foto:

Wensrit levert 6500 euro op

Arcen | Stichting Make-A-Wish Nederland verzorgde afgelopen zondag de eerste Make-A-Wish-wensrit in samenwerking met Stichting Het Limburgs Landschap, Kasteeltuinen Arcen, Kasteel Montfort en Mondo Verde in Landgraaf.

Door deelname aan deze dag droegen de deelnemers bij aan het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte tussen de 3 en 18 jaar. De actie leverde maar liefst 6500 euro op. Een stoet van prachtige cabrio's, klassieke auto's en sportauto's maakte zondag een mooie rit door het Limburgse landschap. Oud-wenskind Job Halmans uit Venray verrichtte de opening met met een vlag van Make-A-Wish Nederland.

Vervolgens wist hij bijna alle automerken op te noemen die passeerden en gaf hij iedere bijrijder een high five. Vanaf de startlocatie vervolgden de auto's hun route naar de kop van Noord-Limburg, via het Zwarte Water in Schandelo richting Tegelen. Van hieruit reden ze via Baarlo en Kessel richting de eerste stop in Montfort. Hier stond bij de schitterende kasteelruïne een lunch klaar voor alle 257 deelnemers. Vervolgens ging de route richting Zuid-Limburg door onder andere Wylre, Vaals, Epen en daarna richting het eindpunt in Landgraaf, Mondo Verde. Hier was tijd voor ontspanning en stond een compleet verzorgde barbecue klaar voor iedereen. Na een afstand van ruim 200 kilometer met 130's auto's werd ook bekendgemaakt welk bedrag er met deze actie was ingezameld. Job hield enthousiast de cheque in de lucht met een bedrag van 6500 euro. In 2018 volgt de tweede editie op zondag 10 juni. Aanmelden voor de nieuwe wensrit kan via de website www.wensrit.nl.

Foto: Rob Weijers fotografie.


Muziek op de Maas

Vierlingsbeek | ZEV (Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek) houdt op zaterdag 24 juni Muziek op de Maas in de Maaswei bij de brug over de Molenbeek nabij het pontveer.

Er zijn optredens van Kladderadatsch, het Kingsize Trio en ZEV en ZEV-light. De gasten bij de entree verwelkomd door de vrolijke noten van Kladderadatsch. Daarna wordt het publiek uitgenodigd om zich richting het ponton te begeven, wat speciaal voor Muziek op de Maas is ingevaren. Hier kan genoten worden van optredens van ZEV en ZEV-Light. Daarna draait het publiek een kwartslag om te genieten van ZEV-intermezzo: een nieuw programmaonderdeel. Al dansend op de klanken van Kingsize Trio wordt de avond afgesloten.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij het bruggetje. Zie ook www.zev.zingt.nl.