Venray Bloeit…in wandelen

Waar een nachtelijke wandeling van een burgemeester Hans Gilissen en wethouder Jan Loonen toe kan leiden: een 50 kilometer lange wandeltocht door en langs Venray en haar kerkdorpen. Op zaterdag 17 juni vindt de unieke wandeling plaats. Start en finish zijn op het Schouwburgplein.

Venray op de kaart

Burgemeester Hans Gilissen en wethouder Jan Loonen kwamen tijdens een wandeling in de nachtelijke uurtjes van Venray naar St. Oedenrode, om daar een relikwie in ontvangst te nemen, op het idee om Venray op de kaart te zetten met een unieke wandeltocht. Doel: de gemeente Venray te profileren als vijfsterren wandelgemeente.

Prachtige route

De route loopt langs fantastische plekjes in de gemeente. De start is 's morgens vroeg om 06.00 uur op het Schouwburgplein. De deelnemers lopen als groep, starten en finishen samen. Onderweg zijn er drie rustpauzes in Geijsteren, Veulen en Merselo om te eten en drinken en voor de verzorging. Uiteraard trekken Gilissen en Loonen, beiden fervent wandelaars, ook de loopschoenen aan.

Aanmelden of meer weten?
Aanmelden voor de wandeltocht op zaterdag 17 juni kan bij het VVV-kantoor. De inschrijving kost 2.50 euro en alle deelnemers krijgen een herinneringsmedaille. Op de dag zelf is er geen inschrijving. Wilt u meer weten over de wandeltocht? Kijk dan op www.venraybloeit.nl.

Informatieavond N270 Via Venray gaat niet door

De informatieavond over de herinrichting van de N270 Via Venray die gepland stond voor donderdag 15 juni 2017 gaat niet door. Vanwege onvoorziene omstandigheden die van invloed zijn op de planning wordt de informatiebijeenkomst verschoven naar een later moment.

Voor meer informatie over het project kijk op www.limburg.nl/N270ViaVenray

Taxus inleveren op milieustation

Inwoners van Venray kunnen tussen zaterdag 17 juni en zaterdag

5 augustus weer taxussnoeisel inleveren op het milieustation. Hiermee steunt u de strijd tegen kanker, omdat taxus kan worden verwerkt tot kankerbestrijdende medicijnen.

Het milieustation is maandag tot en met vrijdag open van 13.00 tot 18.00 uur

en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Vergeet uw afvalpas niet. Het inleverpunt op het milieustation is ingericht door Lions Club. Er zijn ook andere inleverpunten in Venray, zoals Intratuin. Meer informatie op www.taxusvenray.nl.

Spoorwegovergangen Oostrum dit weekend afgesloten

Van vrijdagavond 16 juni tot en met maandagochtend 19 juni is de spoorwegovergang over de Monseigneur Hanssenstraat in Oostrum afgesloten. Tussen de overweg Monseigneur Hanssenstraat en de overweg Witte Vennenweg vernieuwt ProRail een deel van het spoor. Er is een omleidingsroute.