Slotconcert BMBM

Broekhuizen | Jeugdorkest BMBM is een orkest bestaande uit vier dorpen, waarvan drie dorpen uit Horst aan de Maas (Broekhuizen, Melderslo en Broekhuizenvorst) en één dorp uit Brabant (Maashees).

Het orkest gaat voor de 37ste keer op concerttour naar Luxemburg. De Luxemburgreis is voor veel jeugdleden een jaarlijks terugkomend hoogtepunt. Om dit allemaal te kunnen bekostigen organiseert BMBM een slotconcert op zaterdag 24 juni met een goederen- en dienstenveiling en tombola. Dit jaar wordt het slotconcert aan de maas (bij goed weer) in de tuin gehouden van Maaspaviljoen in Broekhuizen. Het programma start om 18.00 uur. Leden bieden hun diensten aan om zo veel mogelijk geld op te halen voor de reis naar Luxemburg. Tussen de goederen- en dienstenveiling is er ruimte voor een leuk stukje muziek en brengt BMBM haar Luxemburgrepertoire ten gehore. Het concert wordt afgesloten met een tombola. Op zaterdag 15 juli vertrekken 40 jeugdige muzikanten voor acht dagen naar Luxemburg om daar een reeks van elf concerten te geven. De reis staat in teken van muziek maken maar er is ook zeker tijd voor gezellige activiteiten zoals kanoën, zwemmen en spellen.


Filmpremière met Venrays tintje

Utrecht | De Europese filmpremière van Caroline Cory's nieuwe documentaire Gods Among Us - The Science of Contact vindt plaats in de Pathé bioscoop Rembrandt in Utrecht op 18 juni van 10.00 tot 13.00 uur.

De film heeft tijdens het Philip K. Dick Science Fiction Film Festival in New York de onderscheiding gewonnen van beste documentaire. "De woorden documentaire en sciencefiction voelen misschien tegenstrijdig, maar het zegt eigenlijk alles over deze zeer unieke film", zegt Dominique Wilschut uit Venray. "Er zijn veel theorieën over andere intelligente levensvormen in ons universum, over hoe telepathie precies werkt, over heling, over zwarte gaten en de blauwdruk van ons heelal. Deze film brengt iets nieuws, wetenschappelijke bevestiging voor fenomenen die tot nu toe onverklaarbaar waren. Ik heb met veel plezier samen met Luc Angevaare uit Nederland en Marjan Gharaat uit de Verenigde Staten geassisteerd met de productie van deze film onder de naam Kaiyann. Kaiyann betekent universum, en dat is ook waar deze film over gaat, over onze ware potentie als mensen die verbonden en coherent zijn met het Universum en alles daarin. Ik heb ook de blogs mogen schrijven die te lezen zijn op de website GodsAmongUs.com. Deze Engelse film is voorzien van Nederlandse ondertitels door Willy van Vledder, en de muziek in de film is gecomponeerd door Frits Evelein, die al drie keer in Venray is geweest om zijn Music From Source Workshops te geven."
Voor meer informatie en om je ticket te kopen (dit kan alleen online) email naar cosmiquefocus@gmail.com.


Slotconcert Into Music

Venray | Als afsluiting van het project Into Music is er op zondag 18 juni een gratis concert. De muzikale afsluiting in Odeon begint om 11.00 uur.

Het project Into Music is enkele jaren geleden ontwikkeld door Stichting Odeon. Het doel is zo veel mogelijk mensen, jong én oud, de gelegenheid te bieden muziek te maken. Koninklijke Harmonie Euterpe en MMSK St. Petrus banden hebben wederom de handen ineengeslagen om een gemeenschappelijk doel te bereiken: het enthousiasmeren van basisschoolkinderen om een muziekinstrument te gaan bespelen en samen muziek te gaan maken. Het betreft een omvangrijk traject met verschillende onderdelen. De bassischolen hebben eerst aan een interactieve workshop van de klankenkaravaan mogen deelnemen. Hierna mochten de kinderen zich opgeven voor een drietal workshops in Odeon, verzorgd door Marion Steeghs om uiteindelijk een instrument te kiezen. Op deze instrumenten hebben de kinderen een viertal proeflessen gevolgd.

Het hele project, dat mede mogelijk is gemaakt door onder meer de bijdrages van Kiwanisclub Schieëpersland, wordt afgesloten met een eindpresentatie waar alle muzikanten in spe vol trots hun eerste concertje mogen geven en waarbij tevens de eerstejaars leerlingen van Into Music mogen laten horen wat ze in één jaar geleerd hebben. Dit alles in samenwerking met het opleidingsorkest van Euterpe en diverse muzikanten van MMSK St. Petrus Banden.


Debuut Dagmar Boom in Oranje

Leunen | De volleybalsters van Oranje, met Dagmar Boom uit Leunen in de selectie, hebben de Montreux Masters goed afgesloten met een 3-1 zege op Thailand.

Het A-selectieteam van bondscoach Jamie Morrison eindigde dankzij deze zege als vijfde op het invitatietoernooi in Zwitserland. Nadat Oranje overtuigend een 2-0 voorsprong had genomen, kwam Thailand goed terug in de derde set.

In de vierde set domineerde Nederland weer volledig. De volleybaldames hielden Thailand zelfs onder de 10 punten (25-8), en eisten zo de 3-1 zege op.

Bondscoach Jamie Morrison gaf na het WK-kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan een aantal speelsters van het A-team vrij en reisde met een jonge selectie af naar Zwitserland. Onder hen was ook Dagmar Boom uit Leunen. "De eerste wedstrijd tegen Argentinië heb ik direct mijn debuut gemaakt", zegt de volleybalster uit Leunen. Dagmar Boom was met haar 17 jaar de jongste speelster van het team. "Het was een geweldige ervaring en heb enorm veel geleerd. Het was echt een soort droom die werkelijkheid is geworden."

Op 7, 8 en 9 juli speelt Oranje de World Grand Prix in het Omnisport in Apeldoorn. Nederland treft daar achtereenvolgens de Dominicaanse Republiek, Thailand en Japan.