Afbeelding
Foto:

Dagzege Romé Huibers in Lommel

Lommel | Romé Huibers (foto) heeft tijdens een uitwisselingswedstrijd tussen Nederland (MON) en België (VLM) de dagezege gegrepen in het Belgische Lommel.

Huibers begon de eerste manche op een vijfde plaats. Gedurende de manche schoof hij langzaam maar zeker naar voren. In de laatste ronde nam hij de leiding over van Ruben van Lith (Uden) en sloot hij de manche winnend af. In de tweede manche nam Huibers na de eerste doorkomst bij de start/finish de leiding over van dezelfde Ruben van Lith. Huibers bouwde vervolgens snel een voorsprong op en behaalde ook in deze manche de zege. Johan Gommans (Oirlo) behaalde ook het podium. Met een vierde en derde plaats in de manches eindigde Gommans achter Huibers en van Lith op een derde plaats. Voor de jeugd (MON) was er ook een uitwisselingswedstrijd. Deze was in het Belgische Koningshooikt en ging tussen Nederland, België en Duitsland. Op de unieke baan behaalde Diego Hanen (Venray) in de klasse quads standaard. Bij de 85cc grote wielen deed Britt Jans-Beken (Wanssum) goede zaken in het NK 85cc grote wielen. Jans-Beken met een vijfde plaats achter Joey van der Zande (Wanssum), die vierde werd, maar liep in de stand voor het NK uit op Amber Simons (Well) en Nick van Loon (Meerlo) Tijdens het ONK Quads (KNMV) in St. Isidorushoeven reed Joe Maessen (Ysselsteyn) een lastige wedstrijd door de gevolgen van een crash twee weken eerder in Duitsland. Met een derde en vierde plaats in de manches wist hij nog als derde te eindigen in het dagklassement. Een dag eerder greep Wout Smits (Ysselsteyn) net langs het podium met een vierde plaats tijdens het NK quads (KNMV).

Foto: Maycel de Bruijn.


't Alvertje

Oostrum | Op dinsdag 20 juni is de derde wedstrijd om de vijverkoning.

Deze wedstrijden worden gevist in vijver 2 van 18.30 tot 21.30 uur. Nummers afhalen uiterlijk om 18.00 uur. Aanmelding kan tot donderdag voorafgaande aan de wedstrijd, 20.00 uur, bij Henk Theeuwen, telefoon (0478)571311 of via e-mail henk.theeuwen@home.nl. Van vrijdag 23 juni 16.00 uur tot zondag 25 juni 12.00 uur is er een karperkoppelwedstrijd in vijver 1 en 2. Nieuwe leden kunnen voor een vispas terecht bij Van de Ligt Allicht in Wanssum en bij dierenspeciaalzaak XXL in Venray. Wie lid wil worden kan contact opnemen met Pieter Kunen via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of telefoon (077)3662920.