Afbeelding
Foto:

Judotoernooi groot succes

Venray | Judo Vereniging Venray kan weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Ook dit jaar waren wedstrijdjudoka's van heinde en verre van de partij in de drukbevolkte sporthal De Wetteling.

Afgelopen zaterdag streden de jeugdigen onder de 15 jaar op 9 verschillende wedstrijdmatten en werden er ook enkele mooie resultaten geboekt door de judoka's van de organiserende vereniging.

Zo behaalde Daan Flinsenberg een tweede plaats en reikten ook Marit Woertman en Jente Rossen tot het erepodium met derde plaatsen. Bij de heren senioren, die op zondag in spannende wedstrijden op hoog niveau, streden om de ereplaatsen, slaagde Roel Maas er nog in om een derde plaats te behalen.

Op zaterdagavond vond ook de ondertekening plaats van de 'Wall of Fame' van het Venrayse toernooi, door de olympische medaillewinnaars Anicka van Emden en Theo Meijer.

Beide oud-topsporters gaven in hun dankwoord aan dat het Venrayse toernooi ook voor hen in het verleden een mooie springplank was geweest naar een fantastische topsport carrière, uitmondend in olympisch eremetaal. In Venray konden zij zich meten met een groot Internationaal deelnemersveld.

Het Venrayse toernooi was voor hen in Nederland het enige toernooi dat zo'n grote internationale bezetting kende. Wat nog indrukwekkender is, is dat het na 43 jaar nog verder is uitgebouwd naar deelnemers niet alleen uit Europa, maar ook uit andere werelddelen. Zij roemden het Venrayse toernooi ook vanwege de steeds verdergaande automatisering, die ook dit jaar weer uitstekend functioneerde. Ieder jaar weer slaagt de organisatie erin iets nieuws te bedenken, wat dan later ook door andere organisatoren van grote judo-evenementen wordt overgenomen.

Foto: De ondertekening door Anicka van Emden van de eregalerij van het internationale judotoernooi in Venray.


HSV 't Alvertje

Oostrum | Uitslag eerste wedstrijd om de vijverkoningstitel: 1) Antoon Langenkamp. 2) Peter Gerrats. 3) Wiel Janssen. 4) Huub Reijnders. 5) Jan Sanders. Uitslag eerste wedstrijd uit de methodfeederserie met de vaste hengel: 1) Jos Janssen. 2) Henk Ermers. 3) Eric Mans. 4) Jan Sanders. 5) Will Berden.

Op zaterdag 17 juni is de tweede wedstrijd uit de methodfeederserie met de vaste hengel. Er wordt dan gevist in vijver 4 van 12.00 tot 16.00 uur. Loting van de plaatsnummers is om 11.00 uur.